Under one ruf ^-^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aryssa Dania Dalam Ingatan

Lilypie Angel and Memorial tickers

Langkah Kecil AmanI IMan ZulAikha

Langkah Kecil Ammar Yusuf

Ketibaan Orang Baru

Wednesday, November 14, 2012

Awal muharam

Sekejap je dah akhir tahun... Sekejap jugak kita masuk ke tahun baru....

Bulan depan plak calender omputeh ( bak kata mak aku). Tapi buat apa nak sambut cara baratkan? Sejujurnya aku mmg tak tahu dan tak ambik peduli pun kalau awal muharam ke apa. Tahu and happy sbb cuti. Bila dah matang ni ( matang ke?) baru la baca dan mendalami sikit... Thanks to all blogger yang sanggup kongsi info. Bila baca tentang kebaikan dan pahala yang di janjikan Allah, terasa ruginya kalau kita abaikan.

Tak tahu pulak ada sunat puasa akhir tahun. Rugi je... Ni pun aku baru tahu... Awat la aku tak dapat info ni semalam. Tak sempat pun nak baca niat.

Doa akhir tahun....

Doa awal tahun...Kalau berakhirnya december kita bukan main havoc di klcc bagai... Mesti meriah masjid dan surau malam ni...

Semoga Allah ampunkan dosaku dan suamiku....
Semoga Allah memberi peluang tuk kami membetulkan segala kesilapan dan kesalahan....
semoga Allah sentiasa memberikan petunjuk buat kami...
Semoga Allah sentiasa membuka pintu rezeki buat kami...

Ya Allah sesungguhnya Kau maha pengampun dan maha mengetahui. Lembutkanlah ati ku, berikan petunjuk pada ku agar aku menjadi isteri dan ibu yang soleha. Padamkan rasa amarahku, padamkan rasa dendamku, padamkan rasa benci ku dan berikan aku hidayah agar aku tidak jauh dari jalanMu.

Azam tahun baru?

Untuk menjadi insan yang lebih baik dari tahun lepas. Opkos bila umur meningkat ni aku rasa kena lebih resional dalam semua keadaan. Aku harap aku boleh jadi 'pembantu' keluarga yang lebih baik dari dulu. Dan aku harap aku boleh jadi insan yang lebih bersyukur.

Kerjaya? Aku akan tetap berkerja. Walaupun tiap tahun niat nak jadi full housewife. Kah kah kah Tahun ni macam kurang sikit bagi tumpuan pada kerja. Tapi insya Allah tahun ni aku akan berkerja dengan tekun demi keluarga. Nak kumpul duit tuk anak2... Tabungan anak2... (Walaupun anak ku sorang). Terpikir jugak nak buat business sampingan. Tuk menambah pendapatan. Jalan tu dah ada, cume tak tahu nak mulakan macammana. Gue marketing fail!!!! Dok kira modal, untung semua, tapi nak jalan tu tak berani lagi. Or may be i need someone do marketing tapi aku keluar modal. Hahah kot? Rasanyalah... Tak yah la korang tunggu. Ini aku plan je. Ada tu ada la yer...

Salam awal muharam buat semua...

Bakal Akauntan?


Budak kecik ni sangat sibuk orgnya. Sama macam mak dia. Hahaha nak jugaaaaa kan?Kira pakai sempoa...(benarkah ejaannya begitu?)


Untung berapa?

Dua seringgit, satu berapa cik kiah?

Heheh... Dah besar ikut i ibu tau... Aminnnn

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails