Under one ruf ^-^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aryssa Dania Dalam Ingatan

Lilypie Angel and Memorial tickers

Langkah Kecil AmanI IMan ZulAikha

Langkah Kecil Ammar Yusuf

Ketibaan Orang Baru

Wednesday, April 7, 2010

Kejutan ke dua - Cake deliver to ????

Sambungggg....
Ermmmm semalam di mana saya berhenti?? ok kak pnut menjadi resah jugak bila dah pukul 12 aku tak update dia apa-apa... nak ku call mamat yang anto kek tu, rasa kang dia naik hantu plak tak menyempat2 ka nak tunggu... kak pnut cakap kek di ambil kul 10 pagi... takkan tak sampai lagi... aku lagi la... nak call laki ku takut hilang suprise... ke abang jamani marah akak sbb anto kek kat opis dia??? Ermmm... dok chat dengan kak pnut, menceritakan tentang kerisauan hatiku... sampai kak pnut cakap
"Kalau zamani tak suke... maknanya dia mmg kejam..." Waaaaa lagi la akak gigil...
Tetiba dapat MMS... hati ku risau... abang Jamani Sms...
'BIRTHDAY CAKE???? i was so suprised when the reception anta this cake to my workplace... Awesome! Thank u sangat2! I love you so much...'

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

This is the pic abang jamani MMS... dia punya Birthday cake siap tulis cap lock... terkujat akak!

Dia happy... hoyeh!!!yang best bila dia sms me

'HAPPY SANGAT!! i tengah bengang dengan customer yang tak faham dengan xplanation...then sudenly dapat kek.. wah! terus happy + senyum... thank you sayang... i love you'

Alamak! akak malas ler nak ambik bukti sms... korang nak ke?? tak yah la yer... hahaha... pastu dia terus update me by sending me MMS semua picture yang diorg ambik..

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Sesi potong kek!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

happy birthday sayang

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Erk... dia dah hantar gambo ni akak upload je la kat sini yo... heheh...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Siap report 'my friend ambik satu' heheh... kak pnut lucky tak letak patung ultraman ya... hahah kalau idok... mau dia gaduh dengan budak opis dia... kui kui kui...

And yang buat ku terharu bila pagi ni he update his facebook status...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Close up tuk korang... ha ha ha... muntah jangan tak muntah...


Clik for large view

Ku rasa sungguh berbaloi... yerlah ku tak dapat bayangkan kesungguhan ku tak di hargai... terbayang jugak kot2 dia nak sms cakap next year jangan pandai2 nak buat gini lagi ke... atau lepas terima benda tu dia buat dekkkk je...mmg this is the last! jangan harap aku nak buat suprise bagai... ahak!

Bukan lah tak iklas... tapi you know mcmmana kita nak buat dia happy, mcm tu la kita nak rasa... seyes aku rasa puas dan berbaloi berhabis duit just to make him smile yesterday... dan cost delivery separuh harge kek tu... percaya tak??? I willing to pay as long he get the cake... walaupun org kata mahal, tapi aku rasa ok sbb minyak and tol dr putrajaya ke damansara dah berapa??? Than nak mengangkut kek tu ke atas... perhhh apa yang aku bayar tu pun aku rasa tah... ok kot...

Eh cerita pasal delivery plak... tapi tu la perempuankan? Diorg akan ungkit hanya kalau apa diaorg buat di balas dengan penuh rasa sakit hati... ahak! dah tu cakap menyesal... ketuk kepala dengan tukul besi... bukan la minta di puji... bukan minta balasan... tapi org kata bior la setimpal dengan kepayahan tukan? Dah tahu abang Jamani macam ni, tahun depan acik boleh buat plan lagi... ahak!

Kejutan pertama...

Dua ari sebelum bitrhday abang jamani akak buat bodos je... i did not mention anything walaupun berapa kali nak terbabas cakap... choiii... hati bergelocak nak buat suprise satu2...

Abang jamani cuti on monday tu... sian dia lepak umah sorg2... aku,kan tak dpt cuti!!! hampagas tul! So time lunch aku ajak kawan opis beli kek one slice... aiyooo tak best betul... nak kek beso... baru happening sikit...

Balik je, mata dah kuyu dah nak tido... tapi plan punya halkan??? So akak pun tahan la... video yang akak upload tu akak gigih buat since saturday lagi! Macam haram!!! mus swing tul time tu... abang jamani pun heran apa la bini aku buat... bersungguh2... dengan connection internet yang lembab ubi!

Korang bayangkan selalu akak buat video mcam tu nak upload punya la senang... cume lambat la sbb file besar... tapi kali ni tak leh... dr image shack, ke flickr, ke blogspot sendiri, nan boleh... yang buat tention tu berjam2 aku tunggu, siap tak nak tutup lappy lagi kalau kuar umah ni... sekali tu kuar msg error...

Habis la plan akuuuu nak buat suprise... dan dan malam birthday tu dapatkan? Dalam lappy aku macam2 software video converter aku upload... akhirnya aku berjaya jua... Alhamdulilla... bijkin gimik!

Sian abang Jamani... mesti bosan... siap ku baca Fb status dia... tak pernah2 dia update fb status, la ni update lak... boring la tu...hehehe

Kul 11.45 malam, dia tak gerak dr sofa... khusyuk tengok TV... adoiii akak nak kuar kek dlm ais box ni... ha! kek berjaya di seludup ok masuk dlm umah... hehehe

11.55 malam dia terus bangun kuar sbb nak alihkan kereta masuk.... peluang ke emasan... berlari aku gi dapur kuarkan kek... melekat plak kek tepi kotak... nak tanggalkan lilin yang dah meletak kat kotak patah plak! Tensi mak!!!!! Dah la patah kat bahagian atas! Ku sambung balik... belasah je la... pasang lilin berlari ke hall... bole padan plak lilin... siol je...nasib baik lighter dia atas meja makan... gigih akak hidupkan... diri depan pintu...

Dia masuk.... muke terkujat... awat bini aku ni... hahahah

Akak pun nanyi la ala ala dato Sitiiiiiiiiiiiiiiiii punya jiran.... uhuk!


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Hoyeh kek kecik... muke habis frust ingatkan kek beso ye??? Sian suami saya... mesti dia cakap... oooo belum kawin bukan main ko suprisekan aku... sekarang kek kecik gini???!!! Tunggu ye cik abang...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Rasa muke kecewa kan??? Hahah

Sambunggggggggggggggggggggggggggg

Zamani's Birthday plan

Sekejap betul masa berlalukan? Sblm birthday abang Jamani, aku dok menghitung ari... bila dah tiba masa tu, cepat sungguh masa itu berlalu...

Plan birthday abang Jamani sebenarnya akak dah plan 2 bulan lepas... idok la plan beso2... cume terpikir apa nak buat...time beli E72, sambil2 tu survey fon mana yang sesuai dengan abang Jamani. Tanpa di duga, tak sampai sebulan aku beli E72, ku dpt tahu N79 nak stop production... satu kedai kat Klang ni tak ada stok... acik mengelabah, setelah di timbang tolak bahagi, tak pa la beli awal sbb acik pon berkenan dengan fon tu...

So bila birthday kena la pilih benda yang lain...tapi tak tahu apa kebenda nak beli.

Ok plan asal birthday abang Jamani...

Since birthday dia jatuh ari selasa maka akak pun ingat nak kuar makan kat luar... lepas tu berbual dengan ibu, dia cadangkan buat makan2 sikit tuk sambut bithday zamani kat umah... aku nak buat ari ni, tapi ibu cakap agak susah sbb semua org kerja... betul jugak... ibu cakap buat BBQ on 10 apr....hahah hubby, ibu yang plan nak buat BBQ tu tuk sambut hari jadi you... semangat mak mertua hang nak sambut birthday menantu...so dengan pantas order la kek tuk abang Jamani... kali ni minta kak pnut buat besar sikit sbb nak sambut dengan family in law dengan family aku sekali...

Kak pnut ambik tempahan dan confirm nak ambik 10 apr... dah syok dengan plan... tetiba!!! dapat tahu MIL dengan FIL ada jemputan hari keluarga kat PD on 10 apr... dan kami semua kena ikut... glubbbb... kalau takat kami sekeluarga MUNGKIN ku boleh suggest kat MIL nak sambut birthday Zamani... tapi takkan la plak nak mencelah majlis org... lagi pun kek ku minta kak pnut buat besor sikit... cukup ke org ramai2 tu? I prefer kita sambut antara family... aku dlm delema... panic! panic! aku suke la sangat panickan??? Dan satu lagi... dah la gambar kek gambar Zamani and aku... kang org kata perasan lawo plak... hehehe...

So ku tukar hari dr 10 apr, tukar pada 6 apr... konon nak sambut dengan PIL je la kot... tapi sayangnya ku dapat tahu diorg nak gi convo ijat kat perlis.... adoiii takkan kek beso tu kami laki bini je makan... mau kek tu boleh simpan sampai birthday abang Jamani tahun depan?!! Akak buntuuuuuu **hentak kepala kat dinding**

Tetiba datang idea... hanto je la kat opis dia... ok kot... kan ari tu aku kuar dengan opis mate dia tengok clash of the titans??? Tengok diorg semua rapat je... tak salah anto kat opis... tapi abang Jamani ok ke??? kot2 takut di gelakkan kawan2 dia plak... nekad je la... dah order dengan kak pnut... dia pun dah hantar gambar print! Lagipun apa makna birthday tanpa kek... yo dak??

Menjadi masalah bila tak ada plak org nak menghanto.... oh tidakkkk.... abang Jamani dah start kerja kul 10 pagi sampai 7 malam.... macam kerja kat soping komplek plak! tanya kak pnut... dia bole la arrange org gi menghantor dr Putrajaya ke Damansara...nasib baik la dia kerja setat kul 10 yer dak? kalau pukul 5? mampus! siapa pulak nak menghantornya....

Akhirnya kak pnut yang begitu cekap dah siang buat pembayaran pada org tu... akak ok je, janji kek sampai kat tangan laki aku.

Malam birthday dia, kami dok berbual2... ku korek2 la sikit pasal opis dia... ramai ke org... senang ke nak masuk... tanpa syak wasangka... laki aku cerita dr A-Z... wakakak senang kerja aku... siap dia kata lagi...

Kalau ada org nak anta barang ke apa ke, semua kena masuk tower B... tower A,C,D hanya staff je bole masuk... bla bla bla... tinggalkan kat reception depan tu... bla bla bla...

Wakakak...esoknya dengan pantas ku bagi arahan kat mamat yang mengantor tu... tak payah la dia call laki aku ambik kek kat bawah bangunan... kalau org deliver terus lagi gempakkan??

Ushhhh panjang entry ni... kang ada lak terlelap...kang aku cerita lagi... ni bab plan kek... nanti aku cerita pasal kisah hadiah... sila tahu hadiah dia pun kebetulan dia yang bagi idea.... hahah akak follow je...

Congrat Lil Sista!

Special Congrats to Ana Noor Izati Anwar...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Opsss salah graphic plak... wakakaka. dush dush... bengkak muke ku sudah... lain jerk makna benda alah ni... kan kan kan??? Kang abang havz masuk meminang leh kak long bagi graphic ni eh...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Tahniah... walaupun di kau masih lagi belajar tapi sekurang2nya dah ada Sijil... bukan sijil kawin... sijil kawin kena ambik lagi... tak leh pakai sijil ni eh... kih kih kih.... gurau gurau... org lepas grad tak leh marah2...

Again... mak dengan abak pasti bangga... dua bulan ni je alhamdulilla dua anak mak dengan abak selesai convo... bulan tiga awie... now this lady gaga....

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Sweet gurl... like brother... like sista... ahak! nak jugak selit abang dia dlm entry nikan?

Kak long dengan along nak minta maaf tak dpt nak hadiri convo Ijat... plan nak pergi sbb abang jamani cuti tapi lambat sangat aply ada 2 org pulak ambik cuti... opis acik ni bukan la besar sangat... staff pun less than 10... bos dah muke itam bila akak summit application... terus reject! Kurang the asam! Kalau aku tahu baik aku ambik MC!!! Dah sumit nak jadi setan tak leh la... confirm selasa masuk opis kena buang kerja...

Nampak majlis meriah... tuan badan happy bukan takat terima sijil... terima sijil kelulusan tettttt! dari bonda dan ayahda kot....

Im happy for you sista.... we really proud dengan apa yang Ijat kecapi sekarang ni... teruskan... selagi boleh belajar, belajarla... bukan tuk org lain tapi tuk diri sendiri... itu yang akan menjamin masa depan kita... take my advice ok!

Sori kak long lambat buat entry ni... sbb tunggu best pic to curik from you... hehehe... congrats gurl! muakssss

Happy Bithday Hubby

Sticky Note For Today...


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

He is 34 today...

Selamat Hari Jadi Buat Suami Tersayang...

Semoga di panjangkan umur dan di murahkan rezeki selalu...tidak dapat ku ungkap kata-kata indah buat suami ku di hari istimewa ini, (kering idea sebenarnya ni) lagu ini dah cukup mengambar segalanya perasan ku terhadapnya...

Hubby i know we both loves this song so much... small surprise from me on ur day... hope you like it.

Enjoy your day... love you always....


video




Istimewa buat suami ku....

Kau begitu sempurna,
Di mataku kau begitu indah
Kau membuat diriku
Akan selalu memujamu


Di setiap langkahku
Kukan selalu memikirkan dirimu
Tak bisa ku bayangkan
Hidupku tanpa cintamu


Janganlah kau tinggalkan diriku
Takkan mampu manghadapi semua
Hanya bersamamu ku akan bisa


Kau adalah darahku
Kau adalah jantungku
Kau adalah hidupku
Lengkapi diriku
Oh sayangku kau begitu...
Sempurna...



Kau genggam tanganku...
Saat diriku lemah dan terjatuh
Kau bisikkan kata
Dan hapuskan semua sesalku


Janganlah kau tinggalkan diriku
Takkan mampu manghadapi semua
Hanya bersamamu ku akan bisa


Terima kasih sayang di atas segalanya... kasih sayang mu... kesetiaan mu...cinta mu... kepercayaan mu... semangat mu...dan bimbingan mu...kamu menjadi teman di saat daku dalam kesedihan, daku dalam kesusahan. Tak ternilai segalanya dengan kata2... terima kasih di atas segalanya, Selamat hari jadi bunny...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails