Under one ruf ^-^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aryssa Dania Dalam Ingatan

Lilypie Angel and Memorial tickers

Langkah Kecil AmanI IMan ZulAikha

Langkah Kecil Ammar Yusuf

Ketibaan Orang Baru

Monday, April 12, 2010

Pak long ka?

Time semua org tengah tengok TV... Tetiba Aisyah bersuara....

Ehhhh pak long??? Semua tengok Aisyah... dia tunjuk arah Tv....

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Hahaha... mmg sesuatu... pak long jangan frust eh... kat mata mak long pak long still hansem mcm brad pitt... wakakaka...muntah hijau la korang siapa lagi nak puji laki aku???aku la,kan?

Korang layannn... yang dah pengsan depan PC bawak2 rehat... heheheh...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Dialah zamani saya... uhuuuuu!

Bercinta adalah saat terindah

Semalam gi umah MIL... agak lewat sikit pergi sbb tengahari semalam gi Putrajaya. Nak gi umah Shah Alam tapi PIL sekeluarga gi PD. So kami gi Putrajaya since Tayen Moksss pun ada. Bawak la dua kereta sbb nak pulangkan balik kereta MyV MIL yang suami pinjam sbb Awie (BIL) outstation ke Sabah. Sepatutnya semalam Awie dah balik, tu yang kitaorg nak pulangkan kereta... lama sangat en Suami pakai... sekali mak kata awie mungkin balik minggu depan. Ermmmm bila la kereta hubby nak kuar ni! Haisemen!!!!

Ok tu lain kali ku cerita... semalam bual2 pasal ehem ehem mak cik Ijat... alahhh si Makin jelas itu... ooo MIL pun pandai ooooo nanyi lagu Hafiz Af tu... akak terkekek golak jo... Alhamdulilla adik aku sorang tu dah boleh senyum sokmo la...

So semalam macam biasa minah ni jadi bahan sakat abang2 dia... sian adik kak long sorang ni... jangan merajuk eh Ijat... abang2 mung,kan mmg gitu...

Buah hati Ijat berani oooo berbual dengan MIL... siap pesan kat MIL suruh Ijat makan tu! Kelasssss... ok that not my point eh... tetibakan akak nak kongsi sesuatu dengan korang pasal kisah cinta akak ni la...

Orang berchinta mmg mcam ni kot... org lain akak tak tahu tapi akak gitu... habis aku kena smack down dengan abang Jamani... jangan la mara bang... ai buat gitu sbb nak jumpa you je...

Dulukan bila abang Jamani akak call...

Ayang dah makan??? Padahal baru melantak ni... kenyang dah rupa ular sawa... dan dan kalau dia tanya ku jawab....

Belum... tak makan lagi... tak selera la... tak lapar la... tak ada mud nak makan la... yang best buat fitnah tu... my mom tak masak... wakakaka... opssss terkentut sudah! Cinta punya pasal!

Ahhhh cik abang dengar belum makan, concern to the max la... kalau perasaan meluap nak jumpa confirm cakappppp

Alah kenapa tak makan? Siap la... meh i teman u makan... jangan la macam tu, u sakit i susah... i anta gi klinik nak?

Wahhhh aku rasa dunia ku itu syurga... ada la sekali...tak demam pun... gedik je... angkat fon kan... time bercinta la selalu sakit... sakit yang terkena kat aku sakit gatal namanya!

Kenapa suara ni? Sakit eh??

Aah sakit... tak sihat...

Dah makan ubat???

Belum... tak pa la nanti2 baik la...

Jangan la macam tu.. i datang jumpa u eh...

Ahhh time tu la doktor... yang best!!!! korang tahukan peyed pain aku teruk to the maxkan? Kalau abang Jamani ajak kuar hilang sakit aku... nak menongeng tahan sakit pun mentennnn sihat ko! Balik mengigil panggil nama ibu! awwww...

Apa lagi yang best??? Time bercinta ni la tunjuk report detail yer dok?

I baru kuar tandas...

I baru sampai umah.... ni i nak naik tangga ni... nak masuk bilik...

Complete dow!

Eh ada semut lalu depan ai la...

Kih kih kih... bila pikir balik cerita2 tu... buat aku tersenyum... yang tak leh ku lupa... time bercinta, time tunang sampai la ke tarikh 10 may 2009... semua dah stop sbb dia dah depan mata 24 hour tuk hujung minggu...wakakak... bangun pagi ku selalu msg en suami

Selamat pagi cinta!

Selamat pagi teddy bear!

Selamat pagi cupycake!

U name it... baby la... budak comei la... budak botak la... budak tomok la... budak buchuk la...mcm2 panggilan manja... wek wek wek... yer muntah muntah... tapi time tu aku tergedik lagi ni...

Sekarang??? aku bukak mata time kerja???

B bangunnn mandi... kang lewat pergi kerja... Tone suara kejut pun dah tinggi ala ala Ziana Zain!

Kalau dulu...akak la dok kejutkan dia pagi2... wakeup call kata org.... en Zamani tak bangun siap sms mak dia (blm jadi mak mertua lagi time tu) poyo je! wakakak... sekarang cube En Zamani tak bangun... ko tanya dia! Hahaha... ku main sengol sengolan cubit cubitan atas katil... hehehe... erm En Zamani pung! Time bercinta semangat cintakan negara bangun awal... sekarang??? bukak mata... angguk angguk... geleng geleng ambil bantal tutup muke!

Dulu ku selalu veranggan kalau kawin, nak kejutkan suami, usap2 kepala dia pipi dia... dengan harapan dia bukak mata senyum, bangun gi kerja...harapannnn ko! buat gitu mmg confirm tak bangun... so jangan percaya cerita lakonan dalam TV tu ye... kejut suami macam tu dia bukak mata senyum pelok ko bagai... hahah dalam mimpi jo....

Ok habis membebel... apa pun time bercinta apa kita buat mmg sweetkan??? Idok la aku kata dah kawin tak best... hehe best! try la kawin... actually benda tu akan automatik stop sbb ada benda yang lain menanti... hehehe... tu yang aku tulis tu mengarut je... lepas kawin ada ke org buat gitu?? may be ada la... tapi we all ada lah report duty bagai... but no detail... sbb bila dah kawin kita dia protect 101%... betul tak? Kalau dia jauh dari mata, we still call, we still buat video call, we still MMS each other... yang best! Kalau dulu belum ada ikatan, tengok TV kat mamak duduk jauh2... sekarang? Bukan sekadar duduk... baring pun bole... hahaha... tak ada org nak larang... kan?

Ok... til here... nak sambung kerja... sbb aku dok tersengeh je pagi2 dalam kereta... terpikir pasal ni... hargai masa bercinta kita supaya kita leh ungkit sampai mati bila kawin nanti... hahah larikkkssss...

Miss this two lil kid

video

I miss Aisyah and Aliya... bila tengok video yang pa long ambik ni... rasa rindu pulak... Sejak mummy dengan abak nak ada baby baru, Aisyah nampak lebih matang... kalau tak dulu tak leh silap sikit... Aliya tak nak mengalah, Aisyah pun tak nak kalah... tapi that day tetiba Aisyah suap Aliya... boleh duduklah dengan adik dia... kalau tidak... ermmm habis ler!

Dua minggu kot aku tak jumpa Aisyah and Aliya... ermmm abang Jamani sejak kerja shiff ni, payah sikit la nak gi umah mak... before dia kerja kat situ, rutin tiap hujung minggu tido umah Shah Alam dan Putrajaya. Tapi sejak dia kerja ni, dia lebih suke tido kat umah je... kebtulan plak dua mingu ni che ta dengan Mr Ana bz sikit... so we all datang umah mak tak bertemu dengan budak-budak ni...

So ari apa eh mak suruh kami gi umah che ta... mak buat bihun sup. Since Mr Ana non ada, nak suruh Che ta ke Shah Alam dengan anak2 tanpa suami agak payah, so we all je gi umah dia... dan jumpa dua budak kecik ni...

Aisyah macam biasa... nampak aku mesti nak pelok... Aliya pulak nampak pak long dah tersenyum2...that day aku tak berapa sihat... tapi tulah... miss them toooo much. Tak sedar sakit tu ilang. Aisyah mcm biasa banyak cerita... kisah itu...kisah ini... dan dia mmg tak akan lupa satu satu harta dia dalam beg mak long... iaitu beg make up dia.

Kiranya dalam handbeg aku ni ada dua beg mke up... on is mine and one is Aiysah's. Sbb Aisyah jumpa mak long je, dia nak main make up make up...

Cumenya macam MIL,FIL, mumy and abak Aisyah tak nak dia biasa bukak beg org lain selongkar. Budakkan cepat belajar? Tapi tak leh nak salahkan dia, sbb ku dah bagi kebenaran tuk dia ambik beg make up dia dalam beg aku....

Aisyah punya beg make up yang ini tau... mak long simpan, so nanti kalau kita gi mana-mana Aisyah pakai yang ni. Kalau aisyah nak pakai, aisyah pakai yang ni tau... yang ni mak long punya.

Kenapa Aisyah tak leh pakai make up mak long?

Sbb ni budak2 punya... nanti muke Aisyah tak cantik macammana?

Ok! Mak long pun jangan pakai make up Aisyah tau...mak long simpan je..

Yer la budak bijak...

So lepas makan, aku duduk2 dengan dia... sampai dia pun tahu tak nak cakap kuat2 bila ajak aku make up sbb takut kena marah dengan tok mama, wan, mummy dengan abak...so malam tu dia ajak aku lepak bilik atas main make up2... takkan nak naik kot??? kita main kat tangga je la... yang best! Aliya join the club!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Hye saya Aliya...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Aisyah ketua mak andam malam tu...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Kalau selalu dia nak aku make up tuk dia, but sekarang dia nak buat sendiri. Atas peha dia tu beg make up dia... since aku kan jarang make up... so saki baki make up lama yang nak habis tu ku bagi kat dia...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Dah tu pakai blusher plak...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Aisyah belum habis make up la....

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Lawa tak saya??? Kalau ada siapa nak make up tuk gi dinner ke... tunang ke... saya bole make upkan!!!Ha yang blind date pun saya boleh buatkan... rasa2 kalau lelaki tu lari, tak yah geng dia! Kerana dia tak dapat menerima kekurangan anda... wakakak

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Aliya stil shy shy... but tak lama lagi join the club la... sekarang mesra mesra alam dengan mak long je...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

I bz dengan lipstik Avon mak long ai ni... hehehe

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Tak yah! Tak yah tolong org! Org leh make up sendiri!!!!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Kena touch up betul2 ni... kang tak lawa plak...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Me and Aisyah...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Me and Aliya...

Than Aliya lepas dari make up dia bawak keluar benda alah ni... pusing satu hall... hheeheh... sian dia nak mandi pool... tak bawak gi pool pun tak pa la... hahahah...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Sila beri laluan...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Saya ada date malam ni... heheheh


LinkWithin

Related Posts with Thumbnails