Under one ruf ^-^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aryssa Dania Dalam Ingatan

Lilypie Angel and Memorial tickers

Langkah Kecil AmanI IMan ZulAikha

Langkah Kecil Ammar Yusuf

Ketibaan Orang Baru

Kenali sifatku

Arti : Perawan
Simbol : Wanita
Bintang Virgo : 23 Ogos – 22 September


SIFAT YANG MENONJOL


Kritis, jujur, suka berterus terang dan ringan tangan. Disiplin dan selalu melakukan suatu hal dengan teliti, alias perfeksionis. Tak senang gembar gembor, ia lebih suka bekerja di belakang panggung, tak suka menonjolkan diri. Percaya pada masa depan dan tidak ragu untuk selalu melangkah maju. Bersifat praktis, sensitif, berpikir dengan logik dan pintar. Orang Virgo dikenal cerewet, terlalu risau dengan sesuatu, punya keinginan besar dan suka  mengkritik orang lain. Meskipun pandai menyimpan perasaan dan agak pemalu, namun ia pandai bergaul dan berani menegur orang lain bila berbuat hal yang tak berkenan di hatinya. Selain itu juga pandai mengemukakan pendapat-pendapat baru yang patut diperhitungkan. Pendiriannya teguh bagaikan batu karang dan tak mudah memaafkan kesalahan orang serta pendendam.


PERCINTAAN


Suka berangan dan berharap mendapatkan kekasih sempurna. Meski ia sering mengkritik penampilan kekasihnya yang kurang memuaskan, namun pada dasarnya ia seorang kekasih yang baik dan penuh pengertian.

Jodoh yang sesuai untuk Virgo : Capricornus, Taurus, Scorpio, dan Cancer.

Jodoh yang tidak cocok untuk Virgo : Gemini dan Sagitarius.PERGAULAN

Sifatnya yang pandai bergaul dan pandai menyesuaikan diri membuatnya disukai dalam pergaulan. Apalagi ia juga seorang yang manis budi dan suka menolong orang tanpa di suruh


PEKERJAAN

Pantang menyerah, lebih suka melakukan pekerjaan di belakang layar. Untuk mencapai tujuan dan cita-citanya, ia tak mengenal kata lelah dan rela berkorban.

Pekerjaan yang cocok bagi orang Virgo : Penerbit, Pengacara.


PERKAWINAN

Biasanya perkawinan orang Virgo harmonis dan bahagia, karena ia termasuk orang yang setia dan selalu berusaha bertindak benar. Ia juga boleh menjadi teman hidup yang baik, suka bekerjasama dan penuh pengertian terhadap pasangannya.


REZEKI


Bagus, sifatnya yang rajin dan mau bekerja keras membuat ia selalu berhasil mengatasi kesulitan dalam keuangan. Ditambah lagi ia juga murah hati dan sering berbuat kebaikan, maka rezekinya semakin bersinar.

SUAMI YANG BERSIFAT VIRGO

Suka memberi nasehat, agak cerewet, teliti dan suka hidup teratur. Termasuk orang yang berpegang teguh terhadap tradisi, agak pelit dalam hal kewangan. Sering merasa cemas akan kehilangan apa yang sudah diperolehnya.

ISTERI YANG BERSIFAT VIRGO

Perasaannya halus, pandai mengatur rumah tangga dan sopan pada siapa saja. Suka dengan kerapian dan kebersihan, dengan keadaan itu, ia akan merasa nyaman tinggal dalam rumahnya.


SIFAT-SIFAT POSITIF

Berpendirian teguh, tak kenal kata menyerah, pandai mengambil keputusan yang tepat, banyak akal dan pikiran yang baik dalam mencapai keberhasilan seperti yang diinginkan. Ia juga termasuk orang yang mudah mengalah dan tak mementingkan diri sendiri, ringan tangan dan rendah hati.

SIFAT-SIFAT NEGATIF

Pendendam , ego yang tinggi, suka mengkritik orang dengan kata-kata pedas. Kalau marah selau mengucapkan kata-kata kasar dan menyakitkan. Bahkan bila merasa disakiti, susah  baginya untuk memaafkan kesalahan orang tersebut dan akan terus menyimpannya dalam hati. Bila sudah menjadi orang kaya dan berhasil, ia cenderung sombong dan enggan berteman dengan orang yang berada di bawahnya. Selain itu, ia juga mau menang sendiri dan suka mencari-cari kesalahan orang lain.

HARI BAIK

Rabu dan Sabtu.
--------------------------------------------------------------------------------
SEPTEMBER

Sangat bersopan santun & bertolak ansur Sangat cermat,teliti & teratur Suka menegur kesilapan orang lain & mengkritik Pendiam tapi pandai bercakap Sikap sangat cool, sangat baik & mudah simpati Sangat perihatin & terperinci, amanah, setia & jujur Kerja yang dilakukan sangat sempurna Sangat sensitif yang tidak diketahui Orang yang banyak berfikir .Daya pentaakulan yang baik Otak bijak & mudah belajar Suka mencari maklumat. Kawal diri dari terlalu mengkritik Pandai mendorong diri sendiri Mudah memahami orang lain (daya firasat yang tinggi) kerana banyak simpan rahsia. Suka sukan, hiburan & melancong Kurang menunjukkan perasaannya Terluka hatinya sangat lama disimpan Terlalu memilih pasangan Sukakan benda yang luas. Bersistematik

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Rahsia Disebalik Kelahiran dan pasangan Ideal

Kalau anda dilahirkan pada 7hb, 16hb, 25hb dalam mana-mana bulan, anda adalah no.

no.7

Anda mempunyai daya tarikan kepada sesiapa saja. Anda adalah seorang yang realistik, yakin, gembira dan merupakan seorang yang genius dalam bidang pendidikan, muzik, seni dan nyanyian. Anda mempunyai masalah sikap iaitu panas baran. Namun demikian, anda banyak melakukan pengorbanan untuk keluarga. Anda meletakkan keluarga di tempat yang amat tinggi sekali sehingga kadang-kadang mengabaikan kebahagian diri sendiri. Anda telah dilahirkan untuk memberi sumbangan kepada dunia ini. Jadi anda seorang yang bagus dan seorang yang amat gembira. Pasangan ideal anda adalah no..2.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails