Under one ruf ^-^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aryssa Dania Dalam Ingatan

Lilypie Angel and Memorial tickers

Langkah Kecil AmanI IMan ZulAikha

Langkah Kecil Ammar Yusuf

Ketibaan Orang Baru

Thursday, June 9, 2011

Demam Liverpool

Kecoh bila pasukan bola sepak engeris nak mai Malaysia.

Memula Arsenal...

Than Liverpool...

Than Chelsea....

Yang minat bola haruslah bz bodi... termasuk aku... wakaka... I know abang Zamani dream to go meet his fav football teamkan? Kalau nak ke Anfield tu tah bila la. Bila ada peluang mcm ni harus la rebut. Bila aku tanya dia, dia cakap tak tahu. Pergi bole tak pergi bole.

But i know dia pikir bini dia. Nak pergi dengan kawan2 tanpa aku agak susah bagi dia. Aku pun tak tahu kenapa. Kalau aku cakap tak nak pergi, no objection dia pun tak pergi jugak. Bila aku tanya kenapa, dia cakap tak seronok sbb dia akan pikir aku kat umah...

Sooooo sweet!

Tapi cube dengan kembar 4 dia tuh... tak ada maknanya!!! Ok jerk nak tinggalkan aku kan kan kan?

Demam bola ni terasa bila semua org mula cerita nak beli tiket. Bagi aku murah gila kot! Tiket koncert anuar zain pun 300/400 kan? Ni takat RM 388/RM 108/RM 68/ RM 58 ko penjam kan mata la...

Kalau dulu abang Tores adaaaa.... akak sure feeling lebih2. Tapi gud bye abang tores... i like Luis Suarez...my lucky number 7! Tapi lebih sejuk kalau nampak dari jauh mamat hansem Andy Carroll. Hansem ke? Kalau terkenan tinggi pun jadi la... hehehe...

Yer yer je kak cida minat bola. Berlakon lebih2.

Tah memula mmg berlakon. Tapi tah... mmg tak minat macam abang Zamani la. Bole la suam2. at least i know a bit la pasal bola... sikit la... kecik semut pun jadi la. Org kata cube memahami kesukaan encik suami tukan? Tak perlu berpura2. Tak suke tak yah eksen suke. Janji kita tahu dia suke, kita buat dia suke. Tapi nak buat dia suke kita kena suke sama. Hahah itu yang aku belajar.

Memula sajer je. Tapi mana leh sajer. Sbb u need all info to know what the best. Mcm bila tiket di jual. aku yang survey sana sini. Call tiket pro bagai tuk tahu bila jualan tiket. Kat mana semua. Sampai mamat yang jawab fon tu pun terkedu bila aku cakap nama aku Shida... boleh tahan minah ni minat bola...wakaka... (ayat tambah sendiri)

Bukan saya tapi tuk org yang saya sayang. Sbb saya tahu laki saya ni berat sikit kalau saya tak tunjuk minat. Tapi org tak perlu tahu la. Janji aku tahu. So aku yang sibuk2 book tiket kat pak cik aku. Nak tunggu 10 June kaunter bukak tuk jualan cash, erm silap2 dapat tengok tepi pintu masuk jer. Sian suami saya

So minta tolong pada mereka yang ada standard charted card yang bole beli online sbb keutamaan diorg bagi kat pelanggan standard charted. Nak tiket RM 388 tu idok la. Sbb mahal sangat. Mungkin kalau tak ada benda bole je. Tapi sbb nak pakai duit tak pa la dapatkan tiket yang RM 108.

Tersenyum suami saya bila dapat tahu tiket dah dapat. Pada kengkawan opis dia yang cadang nak gi sesama dengan suami saya tu, maaflah sbb aku pun minta ikhsan org. Takkan nak tumpang banyak namakan? Tak sedar diri namanya...kui kui kui.Kalau kat pak cik aku, boleh lagi, ni kenalan pak cik aku. So tak sedap lakan? So maaf ye.

Harus lepas ni apply credit card standard charted. Mana tahu next year mai lagi aku lak jual tiket... lalalala... charge RM 3 tiket fees. Muah muah muah.

Dan akhirnya... malam selasa tu tiket ini menjadi milik kami!!!


Free Image Hosting at www.ImageShack.us


Harap2 boleh la pergi 16 July ni nanti...

Aku janji will behave kat sana nanti... biar la org lain terkinja2 ke apa. Aku duduk elok2. Kata org Malaysia... mesti la tunjuk kesopanan wanita melayu kan?

Bila dah beli tiket tak boleh la abang Zamani nak bagi alasan tak nak pergi. Kalau aku tak leh pergi pun at least dia boleh cari org pergi. Tak ada hal sangat. Tapi nak jugak tengok diorg beraksikan? See how la. Insya Allah kalau dapat keizian Allah, kesihatan aku ok semua, kita jumpa di sana yer Dalgish. Uhuhu...

Bila dah dapat tiket, now akak yang bz nak carikan jersi liverpool tuk abang Zamani korang... Wakaka... jersi baru tak beli lagi.
Poor hubby.

See! See! Bini dia yang over... haiz

Dia tak mention pun nak pakai baju apa malam tu. Akak? Kata the red. Pakai baju kurung merah pun ok... hahaha... bini siapa yang baik ni??

Abang Zamani... jubah merah menyala satu malam tu nanti... waaaa tak laratttttt nak sapu lantai bukit Jalil dik oiiii...

1 comment:

S-N-B said...

Jemput join contest untuk cloth diapers di http://nurbaiya.blogspot.com/2011/08/aku-buat-giveaway-nihmai-la-join-ramai.html

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails