Under one ruf ^-^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aryssa Dania Dalam Ingatan

Lilypie Angel and Memorial tickers

Langkah Kecil AmanI IMan ZulAikha

Langkah Kecil Ammar Yusuf

Ketibaan Orang Baru

Wednesday, July 6, 2011

Siksanya merindui

Siksakan kalau merindui anak org?

sob sob... entah la. Nak salahkan mak bapak pun tak leh jugak. Anak diorg maaaaa... takkan nak pinjam2 bawak balik umah plak? Aku selalu mengadu dengan Zamani

"Biar la yang... anak org... kalau kita pun takkan kita nak senang2 bagi org?"

Betul jugak. Cube kalau anak aku, takkan aku nak bagi org bawak tido plak. Biar pun tuk satu malam. Tentu aje tak bolekan? Tapi siksa jiwa batin akak dengar coloteh2 bebudak ni. Rindu. Sanggup kalau sakit ke, kalau malam ke, dapat peluang jumpa mmg aku takkan lepas peluang heret abang Zamani jumpa sekali.

Tadi call ibu. Biasalah aku ni nama satu umah dengan mak aku, tapi still jugak la nak call dia time2 petang nikan. Tak ada kerja... kat umah tak lak banyak soalan. Naik bilik je lepak dengan Zamani. Bila kat opis sengsorang baru teringat kat mak sendiri...hahah kijam!

Me :- Ibu along rindu Rayyan la...

Ibu :- Kan ari ni dia balik.

Me :- Ibu dah call pidah?

Ibu :- Tak ada pun. Tunggu dia call la. Tah sibuk nak angkat barang ke apa ke. Along tak call dia?

Me :- Tak nak

Ibu :- Kenapa?

Me :- Kang diorg kata along sibuk nak buah tangan semua. Tak nak la... along rindu si kecik tu je. Mesti dia banyak cerita nak ceritakan?

Ibu :- Ermmm tu la. Niat kita kadang2 lain. Tapi kang org ingat lain. Malam nanti la call tengok. Ke dia call ke.

Sedihhh....

Me :- Eeeee rindu sangat dengan Rayyan... siap la! sok kalau along ada anak, along tak pandang la bebudak ni... siksa jiwa tau. Main dengan anak along je.

Ibu gelak...

Ibu :- Ha main anak sendiri je. Anak org mana sama anak sendiri. Sok ada anak berapa kali along nak call tanya agaknya.

Veranggan sekejap...

Mcm mana kalau aku ada anak? Mau aku balik lunch. Hahah... tak pun aku bawak anak aku gi kerja... wakakak poyo! Tapi inilah yang aku lalui tau...kosong... layan baby tua AKA laki aku tu bosan jugak. Baby tu pandai menjawab. Aku cium dia, dia punya aksi lebih dari aku...wakakak lariksss opssss luar topic. Aku cubit dia, mau dia cubit aku kaw kaw kan? Pastu baby tu banyak cakap dari aku, so fail! hahahah melalut.

So aku agak faham la apa yang mereka yang sama dengan aku lalui. Sunyi beb uma. Ko pandang laki ko...laki ko pandang ko...

Op coz la tanggungjawab tu beratkan. Tu aku tak nafikan. anyway aku tak cerita pasal tanggungjawab, tapi kesunyian dan keinginan. rindu nak dengar suara anak2 kecil ni... topic aku malam2 dengan zamani tak lain ceritakan balik apa yang Aisyah, Aliya, Umar, Rayyan buat kalau kami jumpa diorg. Pastu gelak2... seronok sampai situ je la....

Ok sEnTaP sudah... bye bye

3 comments:

Wahidah said...

insyaAllah ade rezeki cida nanti...dont lost hope..

keep in touch..:)

zidhan a.k.a ember said...

Sama mcm kita k.cida, tp mujur kakak kita baik hati bg pinjam anak dia, anak dia da mcm anak kita je, dlm fb kita penuh gambar budak kecik tu je..(^_^)

aritu budak kecik tu balik kg, kita rindu sgt2..hehehe baru blk kg kalu duk kg mau kita meroyan..

CidaZam said...

wahidah - thanks sis... insya Allah ada rezeki cida dengan zam nanti,tolong doa yer

Zidhan - kan? tapi kalau akak bagi pinjam dah kira syukur gila. Akak datang tengok je... hahah pastu sentap sendiri mak bebudak tu tak kasi ikutkan. Jiwa sensitip pikir macam2 benda negative

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails