Under one ruf ^-^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aryssa Dania Dalam Ingatan

Lilypie Angel and Memorial tickers

Langkah Kecil AmanI IMan ZulAikha

Langkah Kecil Ammar Yusuf

Ketibaan Orang Baru

Wednesday, January 25, 2012

Demam Korea

Situasi pertama :-

Ari tu gi Shah Alam, ambik spec aku kat Tesco Shah Alam. Around 8 malam lepas abang Zamani korang balik kerja. Kedai spec tu call lambat. Kul 7 baru call... abang Zamani boleh je nak singgah ambik cermin mata aku. Tapi dia on the way balik klang. So aku bagitahu dia

Me:- B! Jom ambik spec.

Dia diam jap

Me:- Bole tak?

Dia :- Ok... tapi balik kul sebelum 10;30 malam.

Hari tu hari selasa... biasa la ada RAWkan? Dia tak leh nak tinggal RAW dia tuh..

Me :- ohhh ok... ari selasakan...you nak tengok RAW. Ok!

Dia :- Bukan la... pumkin!

ushhhh aku gelak tak hengat... RAW! nama macam ganaskan? tetiba Pumkin??? ala ala lembut dan manjakan? tak sesuai ko!!!

Dia :- Best la cerita tu...

Yer yer yer what ever!

Situasi ke dua

Dia :- Kita nak ke mana?

Me :- Balik umah je la... nak gi mana pun

Dia ;- Sian Amani. Nak tak gi Icity?

Me :- Ok ke? Kang nak kerja esok.

Dia :- Baru pukul 10

Oklah aku setuju... on the way nak g icity

Dia :- Ermmm b rasa tak yah la... Amani kita gi lain kali je la...

Me :- Lorrr asal plak? tadi ok je...

Dia :- Lewat dah ni...

Me :- Ok... next time la amani...

Tanpa pikir apa pun ler...

Sekali sampai umah, cari control... tekan chanel 393... mmg tak sesuai la!

Sejak jadi bapak ni... alahai abang Zamani ilang macho deeee.... Bole plak mengadap cerita korea ni. Memula kami mmg tak suke. Tapi sejak maternity ari tu, duduk layan dengan my in law sampai mmg leka la menonton drama korea ni. Lepas satu, satu cerita menarik.

Tapi cerita ni mmg best pun... cerita anak durhaka! (Bak kata Encik Azizi) Ini yang abang long mu suke tengok. Kalau aku lebih berminat cerita yang berunsur curang curang ni... Zamani pasal kekeluargaan dia suke la...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Pelakon utama Pure Pumpkin love... hahahah suke gambar ni. Nanti esok Amani sila jadi muke ibu... kita ambik gambar gini. Ibu yang garang, Amani yang soft2... yer ke bole? Sekarang nak senyum pun payah si montel tu!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
CidaZam bercerita lagi

1 comment:

ceritera-chinta said...

eh3 saye pun layan dengan hubby kalu tak sempat tgk rekod jek pastu hujung mnggu hentam tgk semua hehe hujung minggu tgk three sister lak ^_^ best gak layan cerita korea nie tak belit2 sangat n tak bosan sangat jalan cerita ^_^

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails