Under one ruf ^-^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aryssa Dania Dalam Ingatan

Lilypie Angel and Memorial tickers

Langkah Kecil AmanI IMan ZulAikha

Langkah Kecil Ammar Yusuf

Ketibaan Orang Baru

Tuesday, November 27, 2012

Get well lil princess

Amani iman demam panas. Start on sunday evening. Tetiba panas tp suhu hanya 37.5 sajer. Makan ubat ok. Ari ahad tu aku masak nasi tomato. Selera dia makan sampai habis. Than malam tu panas. Mmg aku x tido compress tuala basah kat badan. Around 3 or 4 baru ok sikit sampai pagi. Tapi dia meregek. Bawak g klinik. Balik tu ok je tapi dia tido je la sepanjang hari.

Than malam tadi aku dgn zamani mmg tak tido. Nak tido pun takut. Panas sampai 39.5 nak 40 deg. Mau ko nak tido lena macam tu?? Mmg compress badan dgn tuala basah. Ubat makan x jalan. Tu compress pun 37.5 paling rendah.

Pagi terus ajak zamani gi hosp terus. Doktor still tak nak tahan. Suruh pantau kat rumah sampai malam ni. Sudah kau! Siap ckp tanda2 kena bawak gi sepital balik. Banyak la kerja akukan! Soal anak ni nak pantau2 aku bukan doktor. Malam semalam pun x tido dok pk ok ker. Bahaya ke, patut bawak g hospital now ke? Esok pagi ke?

Tido tah berapa minit. Tak kisah la. Janji anak sihat. Dia merengek tak sedap badan. Pukul 7 terus bangun mandi ajak zamani g hosp. Ekceli aku nak ajak mak ayah aku je sbb zamani kerja tapi dia ckp dia tak sedap nak biarkan amani sendiri dengan aku. If everything ok than lepas tu g kerja.

Aku mcm blur! Doktor ckp selagi dia kuat ada tenaga nangis, meronta should not be problem. Yg takut kalau terkulai tu kena warded. Ha nak tunggu anak aku terkulai baru nak warded??? Terus je tanya

'Can she warded now? ' Cepat je doktor cakap

'Cannnn... Pantai glad to entertain you. Terus je isi borang...' Eh doktor ni. Main2 plak.

Ekceli dia ckp ada parents tak nak anak kena warded. So sbb tu dia bagi peluang since amani x teruk sgt. But as parents u know I don't want take any risk. Masuk je la. Tak perlu aku tertanya2. Rasa muskil pi je kaunter tanya doktor.

Now I'm sleepy. Amani lena di dada zamani. Sakit2 ni nak abak je. Dgn ibu merengek manja. Letak atas badan ibu dia x selesa sgt compare badan abak.

Opis call x henti2... Hetchu!!! But what to do. Kerja pun penting gak. Sian pulak kalau ambik cuti x plan ni. Uhuhu tak pa la, lakukan tanpa rungutan. Anak tu tanggungjawab begitu juga dgn kerja yang sebagai punca rezeki.

Aku nak lelap kejap bole??? ZZZzzzz
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

1 comment:

Mama Kembar 3 said...

siannya amani, get well soon lil princess. btw, kalau suhu dah naik sampai 39 degrees tu dah leh masukkan ubat bullet kot bontot tu (tak ingat nama), priority ialah turunkan suhu badan asap. and lg satu petua, bila sponging/lap ngan tuala tu leh guna air asam jawa InsyaAllah lagi cepat turun suhu badan. take care dear.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails