Under one ruf ^-^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aryssa Dania Dalam Ingatan

Lilypie Angel and Memorial tickers

Langkah Kecil AmanI IMan ZulAikha

Langkah Kecil Ammar Yusuf

Ketibaan Orang Baru

Wednesday, June 19, 2013

New friend

Salam awak awak...

Mau kongsi or mau bagi tahu... keterujaan lebih ni... tapi untuk pengetahuan korang, ia mengambil masa yang lama untuk buat keputusan. Knowing me yang tak berapa nak berwang ni,kan. Memula bos lama bagi phone note 2 tu, berlagak bagi kat abang zamani, hahaha tapi ai tak minat la phone besau2 ni. Terasa macam letak buku text kat telinga je...

Tapi ini satu keperluan... sbb opis mmg bagi aku line. Phone tak bagi... mencik! hahaha... so niat mmg nak gune BB aku tuk phone opis ni. Tapi mana tahu!!! rosak! hantar gi kedai, tah cina tu check ke tak, main cakap tak boleh nak betulkan... i was like to kill him je... punya 3 minggu aku hantar, ko kata tak leh betul. Ke ko yang tak betul. Nak hantar kedai lain macam tak la... sakit hati. Nanti2 la...

Pakai phone yang cikai... ala nak jawab phone and sms kot.

Both my bos pakai phone cangih. Sorang S3 dan sorang note 2... hantar kat phone cikai macam aku ni... op coz tak leh nak baca. Kalau dah aksa ko tu lebih 105 patah perkataan. Setiap kali diorg forward message kat aku yang panjang berjela, aku akan dapat msg tertulis

'Message can not read' pls change or buang phone anda kat toilet. Hahahaha...mengadu kat abang zamani, dia tak layan. Melampau la asik nak beli phone jekan... ahak... siap suruh aku cakap kat bos, sila gune email. Ha dah tu bill aku melambung ko jugak bising!Habis cam ner??? Jiwa kacau tau...

Everytime bos aku sms je aku suruh dia sent kat personal number aku... What the heck! nak balas message dia tu 80 kali aku tulis dan padam balik... berani la kau nak sent kat bos ko... bos i tak boleh nak baca sms you, dah la nak menaip tu payah... the last practice hantar sms pakai jenis phone yang number tu adalah 4 tahun lepas. Ha 4 tahun lepas ke??? yer la aku pakai E7 aku  end of 2009, than BB tahun 2011, in between tu semua dah pakai touchsreen macam qwety keyboardkan? terkial2 la nak balas kalau type number...

Stress....

Eh ini bukan cerita nak menagih simpati... ni nak cerita macam mana payahnya zaman sekarang nak pakai phone yang keypad ala2 3310 tu... than sekarang ni ko tulis panjang pun ko bole baca screenkan... ni ko kena scroll dah tu font besar gajah.

Than... pikir punya pikir, aku nak kena beli jugak... iphone akan ku gune tuk opis. Bangla, nepal pun pakai phone canggih... hantar kat aku tak leh baca... hahah sangat lawak la kalau pikir. Konon nak tak tahu, kena jugak ambik tahu... so semalam tanpa pengetahuan suami, terus je beli phone... lantak la... tak ada survey2...

Tapi dah alang2kan... kita kejar teknologi... ahak! bak kata mak aku, bole je beli phone yang biasa yang harga lebih murah... dah alang2 ibu... nak juga merasa. Kerja keras tiap2 bulan, terasa nak rewardkan diri sendiri barang yang kita nampak, belai, pegang... kan?? at least aku tak la gila beli beg beribu2kan... dan aku bukan jenis yang bertukar barang... kalau tak kerana Bold 4 aku tu rosak, aku rasa aku masih setia dengan dia. Itukan hadiah besday lagi la aku sayang.

Ni cakap dengan abang zamani, nak betulkan bold 4 tu jugak, dia dah bingit... berapa banyak phone nak pakai ni???

Eeh marah bang???? hehehe... 

Kawan baru saya....
Semalam amani iman terus je ambik iphone dari beg aku... eh budak ni... tak kata pun anda bole ambik balik. Lepas beli tu terus minta kedai potong simcard opis, masuk dalam iphone. Dan best abang Zamani telah sponser memori card tuk saya... ahak! i lebiue la kanda... tengah2 bulankan... sbb dia tanya aku kena ada memori card external. Wa tak ada duit dah... tanya berapa selalu... dia cakap RM 60-70.... dengar RM 60-70 terus cakap hujung bulan la...atau bila memori betul2 full...

Tahu2 dia singgah beli... ahhh kanda you always like that la...suke saya...

Amani lagi tamak dari mak dia, sbb kiri ipad, kanan iphone... sajer nak buget hebat dari mak dia... ahak!aku ambik iphone punya bising padahal ipad depan mata. Haizzz... dia masih tak berani nak sentuh phone mak dia, Sbb??? dia benda yang tak familiar dia takkan pegang, tunggu la bila dia selalu nampak...


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

CidaZam bercerita lagi

1 comment:

Mimy Hamid said...

whot whoot S4 tu..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails