Under one ruf ^-^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aryssa Dania Dalam Ingatan

Lilypie Angel and Memorial tickers

Langkah Kecil AmanI IMan ZulAikha

Langkah Kecil Ammar Yusuf

Ketibaan Orang Baru

Saturday, July 12, 2014

Kehadiran orang baru

Salam semua...

Lama tak update blogkan? Tah ada reader or not... Hihihi... Nak tulis pun macam tak ada idea. Ayat pun macam nak kena susun2... Nak pegang ipad pun payah. Si Amani control. Alhamdulillah she not so addicted macam sebelum ni. Cume dengki kalau mak dia yang mengadap.

Alhamdulillah aku dah selamat melahirkan anak lelaki on 26 june di hosp Putrajaya jam 3.03 petang.  Kalau korang nak tahu, sblm cser aku mmg sedia. Kalau bole nak cepat2. Tak gentar langsung sanggup berjuang kalau belum tiba masanya. Heheh... Tapi tell you bila nurse panggil aku OT dah seru nama, time tu jantung jadi berdebar... And masuk room OT lagi la jahanam! Mmg lain dr amani iman. 

Oh tak sanggup la aku nak cerita... Mmg aku rasa mcm diorg nak bunuh aku. Hahah... Time tu 3 hari lagi nak pose. So hosp ada la buat solat hajat rasanya... Malam jumaatkan... So diorg bergurau2 plak dengan doktor yang bukan muslim tuk attend... Kecoh. Oit aku nak di bedah ni... 

Spinal dan mofin sangat sakit! Time amani main cucuk je. Ni dok ukur2... Mula la otak ni fikir kalau la aku mati... Heheh drama sangat ko... Mmg kuat aku zikir... Peluk bantal ketat2 bila diorg cume cari tempat yang betul tuk bius... Huaaaa dah tu bole salah injet... Aku bergerak sbb kaki kanan aku macam kena elec shok... Gila apa... 

Inject lagi sekali... Nangis aku...

Setengah jam jugak la nak keluarkan baby... Jantung aku tak stabel. Heheh berapa kali doktor suruh aku tenang...terpikir eh Allah nak tarik nyawa aku dah ke... Sbb aku dengar beat jantung aku pun lain macam... Heheh... Drama lagi!

Tetiba seorg doktor perempuan tolak perut aku... Tengok2 2 org doktor dah memanjat! Menekan2... Doktor perempuan berdiri belakang kepala aku dan tolak perut... Aku macam panik...

Ko nampak dua doktor berdiri menekan2... Jantung aku dah stop ke apa??? Semua sorak... Come on elly!!! Come onnnnnn!!!! Siapa pulak elly tu??? 

Than seorg doktor tatang baby... Done! Doktor tu jerit... Apa ni? Time amani tak gini pun... Diorg terus bawak baby keluar, lagi la aku panic. Sbb asal tak bagi aku tengok baby. Suara baby pun tak dengar. Is he ok??? 

3 minit nurse datang... Show me jantina baby... And suara baby pun dengar... Peluh mak nakkkk.... Diorg terus letak atas dada dan menyusu... Aku tak kisah dah apa doktor 2 tu nak buat... Hampir 20 minit diaorg cakap done. And baby pun start menyusu... Aku nak peluk tangan kanan kiri kena ikat... Nurse pun tolong... But aku syukur semua selamat...

Ok let share few pic of Muhammad Ammar Yusuf b Ana Norzamani.






Alhamdulillah jugak penerimaan amani iman positif. Walaupun memula dia macam takut... Sekarang dia dah bole terrima dia ada adik. Kalau adik nangis dia panggil aku tuk tengok kenapa adik nangis... Takut jugakkan kalau dia tak bole terima. Cume mmg perangai dia mmg nakkan perhatian. Asik kena marah je... 

Ok tu je nak cerita. Tah bila la yer bole sambung lagi entry... Try my best... Heheh..


Salam ramadan yer semua... 

4 comments:

anis abdullah said...

Tahniah cida. Oh aku lepas bersalin hari tu doktor tak letak baby atas perut suruh menyusu. Dia tunjuk je.

Mimy Hamid said...

cerita ko ni buat aku debar la ...nak pregnant tp pengalaman bersalin tu ...cuak cuak..tahniah cida ko dah mak beranak 3 kini...aku ikuti kisah perjalanan kisah ko ..aku jd sebak napa ntah..hehehe takpe doakan aku ye

Ummu Syakirin said...

alhamdulillah.. tahniah kak atas kelahiran cahaya mata ke-3. :) sangat gembira dengan berita ni. ternanti-nanti jugak bila akak nak update. akhirnya dapat jawapan nape lama tak update. :)

muka baby, samaaaa dengan amani masa kecik. ahaha... comel.

semoga jadi anak yang soleh..Aminn

- syuhada-

ieda iedana said...

Salam, tahniah kak dapat baby boy :) and selamat berpuasa...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails