Under one ruf ^-^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aryssa Dania Dalam Ingatan

Lilypie Angel and Memorial tickers

Langkah Kecil AmanI IMan ZulAikha

Langkah Kecil Ammar Yusuf

Ketibaan Orang Baru

Thursday, December 3, 2015

Tutup kilang

Semalam check up dan dapatkan tarikh tuk cser. Alhamdulillah dan insya Allah kalau tak ada apa2 12 Jan 2016 bersalin. Dpt 11 jan cantik sikit tarikh tukan? 111116... tp 121116

Isnin putrajaya tak buat cser rasanya. Ada pun emergency cases. Macam amani dulu monday since sunday masuk sbb emergency.



So semalam bole plak abang zamani korg tertido kat tempat menunggu. Suruh dia temankan sbb tahu sangat nak cser ni nak kebenaran suami. Tp pura2 cakap suami tak pergi.

Baby elok je kedudukan ari tu kepala di bawah tetiba semalam melintang. Gasak la nak. Janji ko selesa dlm tu. Pening eh kepala kat bawah. Hihihi.

Than semalam juga doktor tanya sama ada aku setuju nak ikat iaitu tutup kilang. Tak bole megandung lagi lepas ni. Erm ada pilihan lain ke? Sbb kalau mengandung akan memudaratkan bahaya pada diri sendiri dan baby. Rahim tak kuat. So aku tanya doktor masih ada peluang ke mengandung?berapa peratus la yg bole mengandung? Dia cakap bole! Ha?? Habis tu kenapa nak kena ikat bagai kalau bole mengandung

Peraturan adalah 0.01% katanya. Itu adalah ketentuan Allah. Tp puan tak perlu gune apa2 pun alat perancang.

Confuse di situ... tak bole mengandung... ikat adalah cara yg tak akan mengandung tp ada 0.01 percent peluang. Dan tak perlu apa2 alat perancang.

Ko faham?

Heheheh blur blur pun aku angguk faham jr la. Dulu diorg ikat. Ada posibblities ikatan kat tiup tu terbukak katanya. Tp now diorg potong terus tempat persenyawaan.

Jujurnya aku rasa sedih. As perempuan tentu aje la aku nak anak lagi. (Amboi tak sedar diri) 2 ni pun lintang pukang. And by age 35 saya tak bole nak mengandubg lagi. Bersyukur la kan, ada yg tak di beri kesempatan walaupun mencuba bertahun2. Mesti la kita rasa sedih lagi2 kalau suami yg nak anak. Lelaki ni kang wat alasan macam2 plak. Time anak dah beso2 tetiba dia nak anak kecik. Cam no? By now zamani cakap ok dia faham. Dia ok... dia tak kisah. Esok esok plak?

Ppl change... erm....

posted from Bloggeroid

4 comments:

anis abdullah said...

Ikat? Sebab dah 3x czer kan? Ada gak dengar kisah 5x. Apa pun mungkin bergantung pada kesihatan diri dan usia. Allah tolong.

Baby Angel said...

Nak potong? Perlu ke? Tak payah buat apa2 la, jaga je. Buat 5 yrs down the road teringin nak anak lagi ke, menyesal nanti. Paling2 pun ikat je sudah. Jgnlah potong. Just my 2c worth.
Kalau jaga, insya allah boleh.

CidaZam said...

Tak tahu la... dah dptkan advice dr few doctor jugak. Semuanya suruh ikat... baby angel now 'ikat' procedure kat malaysia is potong. Dah tak ada ikat sbb mmg potensi ikatan terbukak adalah sangat tinggi. Bila dah terbukak ada yg tak perasan akan buat nyawa mak n baby bahaya. Anis... rasa semua tu kes terlajak la tu. Sbb mmg ada 4 or 5 time tp tu pun according them sebenarnya tak elok. Doktor swasta selalunya galakkan. Kerajaan mmg cser 3 kali diorg suruh tutup. Ekceli time ammar diorg fah highlite tp for risk mom like me better dont take any risk la. Allah dah susun cantik wat saya... sorg penghuni syurga... sorg perempuan... insya Allah 2 boys. So sepasang buat saya rasa. Saya bersangka baik dengan ujian ni. Insya Allah. Sbb ada gak kawan yg dah ikat. Lepas 5 or 6 years duorg menyesal. Yer la menampkan kekurangan. Habis cam no gagal rancang sendiri. Hehehe

CidaZam said...

Tak tahu la... dah dptkan advice dr few doctor jugak. Semuanya suruh ikat... baby angel now 'ikat' procedure kat malaysia is potong. Dah tak ada ikat sbb mmg potensi ikatan terbukak adalah sangat tinggi. Bila dah terbukak ada yg tak perasan akan buat nyawa mak n baby bahaya. Anis... rasa semua tu kes terlajak la tu. Sbb mmg ada 4 or 5 time tp tu pun according them sebenarnya tak elok. Doktor swasta selalunya galakkan. Kerajaan mmg cser 3 kali diorg suruh tutup. Ekceli time ammar diorg fah highlite tp for risk mom like me better dont take any risk la. Allah dah susun cantik wat saya... sorg penghuni syurga... sorg perempuan... insya Allah 2 boys. So sepasang buat saya rasa. Saya bersangka baik dengan ujian ni. Insya Allah. Sbb ada gak kawan yg dah ikat. Lepas 5 or 6 years duorg menyesal. Yer la menampkan kekurangan. Habis cam no gagal rancang sendiri. Hehehe

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails