Under one ruf ^-^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aryssa Dania Dalam Ingatan

Lilypie Angel and Memorial tickers

Langkah Kecil AmanI IMan ZulAikha

Langkah Kecil Ammar Yusuf

Ketibaan Orang Baru

Wednesday, February 24, 2016

Hives

Hari tu di landa kegatalan. Seram tengok badan sendiri penuh sangat dengan bintat2. Tak tahu la punca apa. Nak kata pemakanan jaga makan. Tp doktor kata pasal ubat. Kan aku makan leesa formula. Takkan la sbb dah makan 2 minggu baru benda ni terjadi. Ewah ayat akukan.....

Tp kata mil aku dulu time amani aku makan gak. Jadi macam ni. Erm tak ingat plak. Rasa ok je. Ada la kat bahagian pelipat tangan je. Tp aku syak sbb makan banyak sangat ikan masin.



Terukkan? Gatal jangan cakap. Sampai jatuh sakit badan. Sampai deman2. 4 hari menangung. Nak injet doktor x benarkan sbb anak menyusu badan. Paling tak ubat tahan gatal. Yg buat aku tido 24/7. Sian aiman. Mak aku bg minum susu formula je. 3 hari nenek jaga. Masuk hari ke 4 tak tahan minta tolong MIL. Dia letak bedak sejuk campur garam bukit. Sapu satu badan... walahhhhh merenyam kepedihan uols... nangis ko tahan pedih. Tp susut terus. Sampai kuar dlm tekak. Punya la sakit nak telan. Aku ingat tonsil ke apa. Baca internet yes hives bole kuar sampai tekak, telinga. Bibir aku sikit punya tebal macam cucuk botox. Malu seh.... hahaha

Bila tengok cermin, aku tak ubah macam the thing. Fantastik 4 tu...



Gini la rupanya... bintat beso beso satu badan. Takutkan? Doa terus kat Allah jangan la kekal. Huaaaa... tp mungkin ini adalah cara penghapus dosakan?

posted from Bloggeroid

1 comment:

anis abdullah said...

dulu kena masa kecik sebab selalu guling2 atas rumput. gatalnya jangan cakap la...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails