Under one ruf ^-^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aryssa Dania Dalam Ingatan

Lilypie Angel and Memorial tickers

Langkah Kecil AmanI IMan ZulAikha

Langkah Kecil Ammar Yusuf

Ketibaan Orang Baru

Friday, July 29, 2011

Fobia shopping???

Pernah rasa fobia tak shopping???

Mesti korang kata aku gila... benda yang paling best!! yah.. perasaan happy/keinginan tu ada. TAPI tah... setiap kali melangkah aku hanya mampu pegang... bukan sbb benda mahal ke apa. Tapi fobia.

Mereka yang sama dengan ku relex je letak2 barang dalam troli, dalam beg shopping. Tapi aku??? teragak2... nak beli ke idok? Dah beli ku simpan dalam bakul... keinginan ati nak tengok dan belai2 semua barang tu... tapi aku takut. I did that before but perasaan gembira bertukar hiba dan sedih. Tak nak rasa benda yang sama...

Setiap kali aku beli barang, aku makin takut... semakin takut semakin aku berdoa... jangan la di ambil segala kenikmatan itu sekali lagi. Izinkan dan permudahkan semuanya.

Ni nak pose... semalam abang Zamani pose ganti. Alaaa alaaa alaaa... macam budak 5 tahun puasa. Heheh tido sampai tak larat nak bukak mata. Anyway dia penat kerja sepanjang minggu ni.Sehari je tak pose last year sbb demam so ganti pun sehari je la... bayangkan tu sehari. 30 hari puasa... kalau aku bz nak beli2 barang, tah ok tah tak mudnya? Nak beribdah lagi bulan puasa ni, pengsan jugak la ko nak shopping sakankan bulan-bulan puasa ni?

Tak tahu la... survey dah berapa kali survey.

Pergi pun hanya melawat dan survey harga...

Bila Zamani tanya, beli la... aku terdiam jap...ok ke beli? Tak tahu la.

Heheh untung laki korang kalau korang macam aku, nak beli barang pikir banyak kali. Bukan aku tak suke. Tapi aku takut... bukan takut duit habis. Takut gembira sangat berakhir sedih. Jangan pikir bukan2? ermmm that is the bad side of me. Dulu pun aku tak pikir sedih dan kesan, terlalu happy kesan teramat dalam.

Sbb tu abang Zamani selalu cakap dalam dunia ni macam2 org

Ada yang dah terantuk baru nak sedar dan berjaga2.

Ada yang dah terantuk tapi tak sedar2 jugak

Normal feeling i guess?

3 comments:

InaAchik said...

aku x fhm...
apa yg buat ko fobia nak shopping...
aku plak bleh meroyan x soping! :p

miszme_ieda said...

kak shida beli brg2 utk pregnancy ke??bunyik nye mcm itu le..hmmm....kuatkan semangat..kalo tak yakin, tgu lame sikit baru beli..huuu~~~

Deqna said...

cida.. jgn fikir sangat...kalau rasa nak beli..beli jer... time larat ni lah elok shopping2..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails