Under one ruf ^-^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aryssa Dania Dalam Ingatan

Lilypie Angel and Memorial tickers

Langkah Kecil AmanI IMan ZulAikha

Langkah Kecil Ammar Yusuf

Ketibaan Orang Baru

Thursday, July 21, 2011

Selamat Pagi

Minggu ni boleh pengsan di buatnya!

Tetiba je kan kereta incik rusli rosak...kena repair. Kalau tak ok kena over haul yang akan ambik masa selama seminggu... nangis!

Sbb??? Akak nak gi kerja naik apa??? WKD akak?? Heheh road tax insurance mati. Sejak incik Seli duduk Klang balikkkan, akakkan jadi anak kesayangan yang di manja2. Sampai pergi and balik kerja mak ayah ambik. Sekarang??? Hambik!

Semalam bertegang urat dengan Zamani. Dia nak bawak WKD. Tawakal. Suruh aku bawak kereta dia WTY. Eshhh tahu je la kepala batu abang Zamani korang tukan? Akak mu lak nak jadi isteri yang soleha. Tapi sbb geram ku ketat muke. Tanya sepatah, aku jawab suku jer... hahaha...

Sbbnya??? Aku nak anto dia gi kerja. Balik kang aku ambik la. Nak naik teksi tak bagi. Nak bawak kereta tak bagi, habis tu??? sehari leh la minta cuti. Seminggu??? Matik aku. Ni pun semalam bagitahu opis mungkin ambik emergency leave. Tapi nikan dah 21 haribulan. Aku tak buat salary lagi. Isnin sure semua cari aku minta gaji kalau aku tak masukkan? Plus aku masih training assistant aku buat salary... minah tu for 2 month ni dia oklah. Kalau sok aku tak ado, boleh ke dia buat? Susah tau... bukan mudah. Aku yang handle payroll 5 tahun ni pun rasa nak ludah2 je!!! Budak Carmen tu pun mengadu kata susah... ayat aku senang je

"Susah senang kena belajar. Sok you sendiri tak dapat salary" Wakakak. Ini yang best sbb gaji kita di dahulukan? Lalalala...banyak nak pakai duit bulan ni... nak pose lagi.

So balik pada cerita, haruslah aku gi kerja. Dah la esok ada MGT ker MTG? Hua hua hua... mana lak aku nak dapat kereta? Sudahnya mengalah. Kena idupkan road tax jugak. Gila abang Zamani korang nak bawak gi kerja? Tengah jam2 tu kot nampak abang Polis???Dah tu bocor plak kereta tu... hangin aku... kenapa la time nak pakai banyak duit ni banyak yang rosak??

Sedapkan ati....

Tak pa... ni zakat yang ko kena bayar! Padan muke ada duit tak nak bersedekah... Allah ambik cara lain ler.Betul tak? Insap jap. Tak yah bunyik banyak.

So gelabah la cari no phone agent isurance. Nasib baik road tax kereta aku RM 300 jer. Maklumlah kereta lama... diam tak diam 9 tahun dah usia boiperen aku tu. Jangan ada saman sudah la yer... akak tak larat deeee nak bayo. Ari tu tak check pun ada saman ke tak. Tak ada surat polis pun so rasa ok la kot no???

So pagi ni sampai opis awal. 745 pagi... nak ke klang mmg tak jammm...i like...

Kang kul 530 nak rush ambik Yang Mulia. Muke Incik suami masam je... takut akak... heheh siap banyak kali tinggal pesan

~hati-hati yang~

~Balik kang tak yah rush2... kul 7, 8 malam you sampai pun tak pa... jangan risau sangat~

~Tu lampu kereta tu bukak~

~take care~

Tak kata i lap you pongggg... marah la tu... hahaha... tak pa i know abang Jamani... you kata dalam hati

~I lap you toooooooo~

Ok nak bayar parking 4 hinggit...da da...

1 comment:

zidhan a.k.a ember said...

As salam..k.cida, MGTT bukan ke maknanya amik air gula? akak pregnet ke? Alhamdulillah..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails