Under one ruf ^-^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aryssa Dania Dalam Ingatan

Lilypie Angel and Memorial tickers

Langkah Kecil AmanI IMan ZulAikha

Langkah Kecil Ammar Yusuf

Ketibaan Orang Baru

Thursday, July 21, 2011

jom kongsi

Ok malas nak buat entry cun2... janji msg sampai kat korang udah. Oooo sangat seram ok. Tapi sama2 la kita berjaga-jaga.

Terbaca entry dr blog ni

Terjadi pada seorang wanita yang kehilangan beg tangan kerana kecurian dalam satu tempat kejadian. Beg tangannya itu yang mengandungi bimbit, kad kredit, dompet, dan sebagainya telah digunakan oleh pencuri itu untuk tujuan lain pulak.

Kira-kira 20 minit kemudian, apabila dia menghubungi suaminya dari sebuah telefon memberitahunya apa yang telah berlaku, suami beliau berkata, "Saya baru sahaja menerima SMS anda bertanya tentang nombor pin kami dan saya telah menjawab sebentar lalu."

Apabila mereka bergegas turun ke bank, kakitangan bank itu memaklumkan kepada mereka kesemua wang tersebut telah dikeluarkan dari mesin ATM.

Pencuri itu sebenarnya telah menggunakan telefon bimbit yang dicuri menghantar SMSpada nama "hubby" dalam senarai nama telefom bimbit itu dan menyamar untuk dapatkan nombor pin. Dan seterusnya, beliau telah
cash-out kan semua wang dari akaun bank.

Scarykan?? Dah la aku dengan Zamani berkongsi pin atau apa sahaja pasword ... ha jangan korang culik laki aku atau aku sudah yer... hahaha... Opsss terbagi tahu lak... kantoi sudah. Anyway bank kami pun bukan la ada duit sangat. Sbb saving paling selamat kat ASB nunnnn... Siap nak cop jari bagai kalau nak withdraw duit. Card pun tak ada. Cume mana la tahukan? RM 100 pun duit jugak.

Oklah abang Jamani... kalau nak apa-apa jangan sms... kita calling2 je... selamat!!!!!

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails