Under one ruf ^-^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aryssa Dania Dalam Ingatan

Lilypie Angel and Memorial tickers

Langkah Kecil AmanI IMan ZulAikha

Langkah Kecil Ammar Yusuf

Ketibaan Orang Baru

Friday, April 20, 2012

self update

Salam Jumaat...

Tak suke! sbb esok still kerja. Menyampah! So hari ni meng-freekan diri sat sebelum nak start kerja. Aku yang superduper bz ok... tapi semalam encik somi yang memahani telah daftar UNIFI! Astro kita kasi potong so ambik UNIFI sbbkan ada pakej TV. Nanti i bloging yah kat umah.Tq hubby! U mmg selalu bagi i semangat pasal nak menulis ni...

Dont really care pasal nuffnang la... hahah tak cakap hint pun. Takat RM 50 dalam acccount tu. Bila nak beranak agaknya. Tapi kalau dah rezekikan... ok je.

Asik cerita pasal Amani Iman jekan... aku cerita pasal aku  je la yer. This month mmg bz sangat. My SIL nak pindah sbb dia dah kerja kat Klang. Walaupun shah alam klang tu tak jauh mana tapi dia kena ada back up plan sbb dia tak ada lesen kereta. Adik ipar aku awie plak nak kena transfer ke Labuan... ehem ehem siap offer my mother in law and father in law gi sana stay dengan dia.So me and Zamani agak bz minggu ni (i suppose) hahah so far aku duduk je, Zamani yang uruskan umah tuk ijat semua. Adik perempuan sorangkan? So kami cari area kawasan taman kami jugak la. At least kalau mak dengan abak nak jengguk Awie kat labuan, we still boleh jaga ijat. Alaaaa jalan kaki pun ok. Kurus sikit. Kalau ijat still tak kerja, aku rasa mak abak dah gi labuan daaa :( and Amani hang tengok tok dengan wan setahun sekali je la. Itu pun haruslah ibu dengan abak ko booking awal2 tiket air asia...

Now agak susah sbb mak aku fully jaga Amani Iman. NO MORE tok dengan wan... heheh sbb kang tok dengan wan gi tengok pak teh??? macam mana? Sian nenek kena buli dengan amani Iman. Nenek dah tak larat, atuk ambik turn jaga amani. Weiiii according to ibukan, ayah bagi kitaorg minum susu pun tak pernah. Kalau kitaorg nangis kecik2 dia bagi kat mak aku. Now??? Amani Iman nangis, dia tengah tido pun boleh bangun, terus bawak jalan2. Yer la...umah jauh dari tasik, sungai, laut jauh sekali. Maka jalan2 ler anak ku tepi longkang. Esok leh kerja dengan MPK... tapi jadi engineer yer nak... ***harapan seorg ibu***

Aku plak dah start bayar pose. Alhamdulilla kalau masuk ari ni genap 8 hari aku pose. Bukan ambik senin khamis. Ambik Isnin hingga Jumaat. Memula tu mmg nak pitam, but alhamdulilla so far ok. July dah pose. Aku ada lagi 30 hari nak ganti. Oh tak sanggup. So start pelan2. Ambik 5 hari seminggu. Sabtu ahad rehat. Tak ada makna kurus pun! Kalau pose tapi time buke ko qadaq balik bfast, lunch, high tea time bagai! Sabtu ahad plak ko bayar balik yang ko tak makan dr senin sampai jumaat! hahahah

tapi tak apa... at least kurang sikit balance hutang pose tu. Kalau hari ni sampai, tinggal 22 hari... isnin ni sambung balik. Sok nak dekat pose, aku plak eksen depan ko yer.

Esok plk ex opis mate kawin. So kena pergi umah dia esok... siap datang menjemput kat opis lagi... makan besar. See i told yah! tak kose bukan main nafsu makan mencanak2, macam bela hantu raya...

Ok itu je buat sekian bagi mereka yang merindui saya... oh next week family singapore nak dtg! hoyeahhhh! ADAM! cepat baik... if not papa and mummy you cancel plan nak bercuti kat KL. Cant wait to see my twin cozen tu... kih kih kih... abang rayyan pun coming over. Kita dengar plak apa cerita dia....

Free Image Hosting at www.ImageShack.us






CidaZam bercerita lagi

1 comment:

mieraahajis said...

sama la mcm kite, kak. ayah amek unifi, astro kasi potong. layan juga la channel2 unifi ni. ada nona 1986 lagi. hahaha

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails