Under one ruf ^-^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aryssa Dania Dalam Ingatan

Lilypie Angel and Memorial tickers

Langkah Kecil AmanI IMan ZulAikha

Langkah Kecil Ammar Yusuf

Ketibaan Orang Baru

Sunday, July 8, 2012

Silap kedai

Tengok bill ni bole pitam... Dan aku dah mula la jadi culculative tuk gaji next mth ni... Dammnnnn! Menyesal pun ada. Memula plan nak beli siap je baju raya. Sekali ibu bising ckp dlm simpanan dia aku punya kain org bagi je ada 3 helai. Ermm rugi la kalau x pakai. So gigih cari org tuk jahit.

2 dah selamat... My school mate mmg terima tempahan baju kurung. RM 40 sajer... Budak RM 20. Ok selesai. Tp syarat kawan aku hanya baju kurung sahaja. Nak modern2 tunggu lepas raya.

So satu kain tu mmg kain hantaran kawin. Lama gila tak buat2 baju. So masa suntuk mcm ni mana ada org nak ambik. Plus aku kalau kain2 mahal ni mmg x berani nak hantar kedai biasa2 ni. According to fidah (dia punya tailor la ni) dia buat baju kurung dgn cina ni RM 77 sajer. Murahkan dgr? Paling tak fashion mesti RM 180-200 la kan...

Sblm tu aku tanya auntie tu, berapa harga baju dia ambik? Dia tak ckp. Dia nak tgk kain dan tu tanya plak fashion apa nak buat. Aku selesa pakai baju kurung je. Tapi dia plak ckp buat kebaya labuh. Kain duyung la dugong la... Lipat tersusun la apa la...

"Ok I bagi u special price... RM 320' ahhh sudah!!! Special price la sgt.

Nangis!!! Tak terucap lepas tu. Abg zamani tanya banyak kali aku tak berani ckp.

Tp ckp jugak... Hahah

'Laaaa asal x tanya harga???' Aku nak tanya mcm mana?? Ko bole org dah ukur badan ko dah tu ckp harge ko cancel?? Dah tu auntie ni plak bg idea fashion itu ini.

Org lain mungkin bole, tp knowing me mmg tak la... Haha jaga standard. Silap ko la dah tahu BUTIK! Gi masuk pasal apa??! Sajer cari pasal!

Terus aku call fidah. Banyak la 77 henget dia!

Dah byr 120... Tinggal 200. Adoiii byk benda aku bole buat siot. Dah la nak raya ni. *hentak kepala kat dinding*

Terus buat muke kesian. Abg zamani x ckp apa. Berani la!!! Dia yg sibuk suruh aku hantar kain tu. Dan dia dah beli baju amani da... Sob sob.

'B... Bayar 100'

'Bayar apa??'

'Baju tu 200 balance... Half2 la' hahah

'Ok...100 je... Silap sendirikan. Lain kali tanya...'

Dah ni tahun last buat baju. Tahun depan ke tahun lusa ka beli baju siap je!!

Ni pun dia offer ari tu nak beli kain kat jekal... Tak payah!!! Sentap mak cik ko!
Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

1 comment:

Eri-chan said...

kadang2 dorang ni kreatif kan nak caj harga. erk...tahun ni pakai baj beli siap jek dah...ngeriiii

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails