Under one ruf ^-^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aryssa Dania Dalam Ingatan

Lilypie Angel and Memorial tickers

Langkah Kecil AmanI IMan ZulAikha

Langkah Kecil Ammar Yusuf

Ketibaan Orang Baru

Monday, August 10, 2015

Amani Iman First day at Tremelbye

My girl finally enter school today!

Vangga mak nak walaupun nak nangis. Biasa la drama macam bebudak lain. Tapi harap tak la sepanjang kelas nangis. Sekadar sejam dua oklah.

Pagi ni bangun agak senang. Tak la payah sangat. Dia ingat nak ke play school dia kot. Bila sarung baju dia nangis sikit. Erm rasanya dia tahu dia akan di masukkan ke sekolah baru. Dia nangis. Peluk aku. Pujuk dia she going be ok today. Ibu dengan abak akan tinggalkan dia sekejap (kena mention kalau tak bole haru biru) petang sikit ibu and abak akan balik ambik amani balik

Amani ke pergi sekolah. Fave fun dengan kawan-kawan. Menyanyi. Menulis, melukis. Teacher pun mesti ada benda nak cerita, and so on!

Nampak ok!



Maafkan keadaan rumah yer. Macam dobi dah baju gantung sana sini. Ini kerja nenek. Kih kih kih. Suke tengok dia tersenyum riang. Tak bole cakap cantik/comel, senyum je. Hihihihi... anak ibu. Alahai keciknya kamu dulu. Dah cepatnya masa berlalu kamu dah kena masuk sekolah.



Full uniform. Tu kasut sekolah yang Zamani beli awal tahun. Beli sbb murah RM 8 kat tesco. Dia pakai ke GBOB je jalan-jalan. Sebenarnya bukan la kasut sekolah, sbb dia kaler puteh nampak macam kasut sekolah sebenarnya. Sanggup bapak dia cari kasut tu kat store. Nenek kemas sbb jarang pakai. Di sbbkan kasut dia tuk ke sekolah salah saiz, tu kena pakai seliper. Tapi pakaikan kasut ni. Nampak la nak ke sekolah.


My girl.... alahai senyuman amani tu buat ibu cair. 

Hati ni berat nak tinggalkan dia. Lagi tenang kalau dia ada depan mata nenek and atuk while me kerja. Malam tadi tak tido lena, ibu yang gemuruh macammana la amani hari ni

Bangun tido lulus!

Mandi lulus!

Pakai baju lulus!

Yang tak lulus sampai sekolah... hahahah tak pa semua budak pun macam tu. Its just dont take half day menangis dah nak... kang cik gu halau pulak. 

Aku rasa kalau dia happy hari ni, esok akan jadi mudah.Kalau dia rasa tak seronok lagi nampaknya seminggu ni kena bersilat la... fuhhh.... meningat aku, pada diri sensiri. Tak suke gi sekolah!!!!! 


Malas nak make up2 gi kerja. Heheheh hantar anak terus gi kerja. Zamani balik jalan kaki. Dekat sangat umah dengan sekolah... hehehe







Bagi yang tanya amani sekolah mana..... ini la sekolah dia.

Sekolah biasa-biasa je... sekolah yang aku cari dekat dengan rumah. Senang nenek atuk lari tengok. Nak lari jauh-jauh pun kesian kat diorg. So kalau macam ni dekat sikit, so jalan kaki pun bole. Guling guling je dah sampai... uhuhuhu

All the best

Aku potongkan rambut amani... senang sikit nak uruskan dia. Nanti aku cerita pengalaman dia potong rambut. Super baik tak sangka... anak siapa la tu, nangis nangis pun redha!

XoXo


Free Image Hosting at www.ImageShack.us
 CidaZam bercerita lagi

2 comments:

anis abdullah said...

Wah cepatnya masa kan. Comel je kasut putih tu.

CidaZam said...

heheheh berbaloi dengan harga RM 8!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails