Under one ruf ^-^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aryssa Dania Dalam Ingatan

Lilypie Angel and Memorial tickers

Langkah Kecil AmanI IMan ZulAikha

Langkah Kecil Ammar Yusuf

Ketibaan Orang Baru

Wednesday, September 9, 2015

Maxis Zerolution! Hai Note 5!

Hai...

Something new from Maxis. Yang aku nak kongsi dengan korang. Pertama kalinya baru la aku rasa telecomunation kita ni berjaya offer dengan baik sekali. Uhuhuhu

Memandangkan S4 aku dah mula menunjukkan dia tak berminat nak berkhimat dengan aku la kan, aku terpaksa beralih arah. Tapi yang menyedihkan aku ni bukan la org yang berwang. Ada yang tak suke berhutang2 nak dapatkan phone. Bila aku cakap pasal zerolution ni, ramai yang rasa tak berbaloi. Masih tak suke konsep hutang.

Tapi kalau hutang tapi tak ada interest apa salahnya??

Bagi penguna Maxis postpaid, yang pakai bill lebih dari setahun, anda untung la nak memiliki pakej ni. Memula tu hati berat sbb Maxis offer 5 jenis phone. HTC, Lenovo, Samsung A7, S6 dan S6 edge. Kalau 'S' Series ni macam sama je dengan S4 aku tu. Tapi sangat berbelah bagi. Abang zamani terangkan kat aku pasal Zerolution ni. Dia mmg rajin check offer dari maxis. Time dia terangkan aku rasa mengarut! mengarut! upfront payment tuk phone mesti ada.

Maca dulu aku beli Iphone 4 tuk dia... gi Maxis kena bayar upfront RM 1200... So jadi duta maxis sat... offer dia macam ni....



Menarik? Tertarik?

Lepas customer service tak bertauliah menerangkan aku rasa tak puas ati. Aku call customer service maxis. Dengar ceritanya macam tak percaya. Dalam erti kata lain dia macam bagi phone percume. Customer service pulak cakap sesiapa pun layak buat zerolution ni... means kalau org nak phone register je than get the phone. Eh senangnya?!!!

Rupanya terbukak pada pelanggan maxis yang mengunakan line lebih setahun. Which aku mmg stay dengan maxis more than 4 year dah.

Bila check bill aku layak!

**Gelek***



Ok plan dia macam ni... korang pk sama ada berbaloi atau tak yer

Bill aku je sebulan erm RM 250 permonth...

So kalau ambik zerolution, harga phone RM 93 + RM 128 (pakej line phone + internet) ni option ada yang rendah RM 98 sebulan. So total RM 221

Ko bayar RM 250 line je... apa je aku bual sampai RM 250kan. Kalau ambik zerolution aku dapat phone dan bill yang rendah. Ok nampak penipuan RM 221 tu... sebulan phone tu RM 138 ( sewa RM 98, RM 30 renewal upgrade phone, RM 15 insurance)



ok RM 30 tu adalah new phone every year. Pakai selama 12 bulan, kata ada phone baru... gi maxis tukar dan balance 12 bulan lagi waive! Mesti korang cakap yer la bodoh bayar RM 30 sebulan cover la yang waive tu... but still kot RM 30 setahun berapa sangat? RM 360? cover rugi RM 1656?

So ko beli phone cash RM 2500 so pakailah sampai rosak...

Kalau rosak ni insurance cover RM 15. Report and Maxis akan replace phone baru.

So itu consepnya dong.... tak tahu la kalau tetiba maxis tak kuar pakej ni... ko buta2 la bayar RM 3000 so RM 500 rugi jadi interest. Itu kalau! kalau la maxis nak menipu...

Sebenarnya ini la konsep yang pakai kat oversea. Tak faham Malaysia je nak berupfront bagai. Negara lain, senang je. Kalau ko google diorg ada pakej/contract. Means Come with phone and line. Berbaloi la...

Kata sebulan ko bayar RM 300.... macam sewa phone la. RM 150 tuk phone RM 150 line internet, call and sms.  Aku ni kalau nak ambik pakej RM 98 bole, sbb uma pakai wifi, opis pakai wifi, so berapa sangat mobile data pakai, takat lunch pun kedai2 makan kat area opis pakai wifi gak. Ha ha ha... tapi takut kalau holiday mana2 tak ada line. Mampus! Yer bole mati... macam ko duduk dalam botol kicap. Eh tetibakan?






Dan di sebabkan bill phone abang zamani bayar... akak pakai je la... wakakaka.... apa la sangat tanggung bills bang... kang dalam pantang ke apa senang ai nak update cerita anak2....

You kan suke...

Dulu dia ada kuar ayat...

'erm nasib baik bini ai tak gila shopping or kump barang... tapi dia gila online.'

sbb gila on line ni la abang gilakan ai... kan? Stalker blog aku berminggu2... lagi mau kata aku gila on line... oklah kan.... tapi cakap kat dia,

"Nanti ai bayar la sewa phone tu... you bayar bill yer RM 128 je tuk bahagian ai. Phone ai bayar"

 Suci dengan janji waktu note 5 kat tangan...dah cukup bulan kang?

Buat2 lupa... heheheh achi tak??? Siapa pernah buat macam tu? hahahaha

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
CidaZam bercerita lagi

8 comments:

mr.faiz said...

Sis kalu ambik pakej phone sj boleh ke?? Rm138 ?? xnak pakej internet... Lagi murah

CidaZam said...

Oh x bole sbb akak pun kena tukar plan 😊

CidaZam said...

Oh x bole sbb akak pun kena tukar plan 😊

Unknown said...

Kalau bkn pengguna maxis.. Tp nak apply plan ni. Layak ke?? Ke mesti pengguna postpaid yg more than setahun? ✌🏻️

Afiq Fakhruddin said...

Byaran awal brpe ea akak

nur suhada said...

Tpi kne bayar harga phone gak kan..akk bayar hari tu brape?

nur suhada said...

But still bayar duit utk phone kan?

nur suhada said...

Tpi kne bayar harga phone gak kan..akk bayar hari tu brape?

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails