Under one ruf ^-^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aryssa Dania Dalam Ingatan

Lilypie Angel and Memorial tickers

Langkah Kecil AmanI IMan ZulAikha

Langkah Kecil Ammar Yusuf

Ketibaan Orang Baru

Wednesday, February 3, 2016

Sharing.

Salam

Susah sebenarnya nak ajar anak untuk sharing. Lagi2 amani. Lama sangat manjakan? Kalau dia main ipad, ammar jeling tengok pun dia tak kasi. Aku geram sebenarnya. Tp dua2 pun anak. Baru aku tahu apa mak aku rasa. Hahaha.

Bukan ipad la. Apa pun mainan amani jangan harap la dia nak kongsi. Kalau beli benda sama dengan ammar, dua2 jadi barang dia. Beli asing sat lagi berkenan dengan mainan adik, melalak2 minta tukar.

Benci kalau itu jadi. Puas ajar. Beli tab tuk ammar pun sbb tak sanggup ammar nangis tiap kali usha ipad amani. Mmg tak nak kenalkan ammar dengan gajet. Tp kita decide when ammar dah mula faham. Kang lain plak. Dr nak didik tak nak main gajet timbul isu ibu and abak pilih kasih plak.

Tp bebudak ni, itu yg kakak nak itu yg adik berkenan. Apa adik berkenan itu kakak berkenan. Normal la tu.

So hari ni aku tengok amani kecik je. Hahaha cari pasal dengan anak sendiri. Dr petang tadi dia tak kasi ammar tengok apa dia main. Sian budak tu jalan belakang je kot dah kena. Geram plak aku. Ammar plak manja. Adoi nangis je la kerjanya.

Bila bateri habis sian ammar ambik ipad kakak suruh bukak. Sambung nangis bila cakap bateri tak ada dia beria ia suruh bukak jugak.

So bg dia tap dia. Tetiba kakak pandai plak dtg. Pandai minta adik share ok!!!



Ammar relex tp aku yg over. Hahaha....

Ha buat apa tengok??? Gi la sana! Its ammar's tab ok! Remember that!

Amani faham la. Kedekut sangat. Adik tu tak tahu nak control pun game ke apa. Dia tak reti apa pun. So redha la kakak tu control



Mak yg emosi. Macammana la anak nak belajar kongsi and mengalah??

Aku geram. Sbb cakap tu dengar tak dengar je. Tak leh la barang ko barang aku. Barang aku barang akukan?

posted from Bloggeroid

1 comment:

anis abdullah said...

Ermmm nanti aiman lak...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails