Under one ruf ^-^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aryssa Dania Dalam Ingatan

Lilypie Angel and Memorial tickers

Langkah Kecil AmanI IMan ZulAikha

Langkah Kecil Ammar Yusuf

Ketibaan Orang Baru

Thursday, April 14, 2016

2 in 1

Salam...

Lama sangat tak update blog. Mmg masa agak terhad skrg. Nak kongsikan cerita pun tertangguh2. Malam tidokan anak dengan diri sendiri tertido.

Nak cerita pasal 6 april.

2 dalam 1 punya insiden. Dr awal april ari tu Alhamdulilla banyak panggilan interview. Yg panggil pun bukan calang2 company. Terasa diri kerdil. Maklumlah aku manager capuk kat company kecil. Bila comp besar ni macam tak layak plak rasa nak sandang jawatan beso. Hahaha. Tp try market diri sendiri. Pengalaman more than 10 years takkan nak selamanya di takut executivekan? Tp comp besar2 ni dah dpt title senior exec pun dah bersyukur.

Anyway apa yg 2 dalam 1? First its abang zamani birthday yg ke 40 tahun.

Satu tahun yg aku rasa agak special bg zamani. Bagi aku la. Nampak dia biasa2. Dia mmg tak pernah pun harap apa2 setiap besday dia. Cuma aku yg selalu over. Bg aku besday kena ada kek, ucapan dan sambutan. Of coz cara islam berdoa la kan?

Aku agak terkilan sbb tak bole sambut secara grand. Kalau aku berkerja dah set dlm minda tuk sambut extra besday dia. At least masak dan panggil ahli keluarga ramai, suprise party or holiday. Tp keadaan kewangan yg tak mengizinkan. Even selama 6 tahun perkahwinan plus perkenalan setahun before kawin tu, tepat kul 12 malam 6 april bukan main sedia wish. Sblm 6 april bukan main vedio bagai. Kali ni?

Malam tu tido awal. Hahaha. Bangun subuh teringat besday somi cepat2 wish kat FB. Bagi satu dunia tahu la. Akukan isteri yg perihatin. Hahah tetiba. Julingkan mata! Kali ni biasa2 je 'happy 40th besday'

Minta dia pilih tempat. Tp dia pun tahu keadaan kami. Tak minta apa2 macam biasa. Sambut kat kedai mamak pun dah ok. Permintaaannya...

But we all sambut kat secret resepi je. 5 beranak...



Life begin at 40 kata org.



Janji ada kek. Amani now suke makan kek plak.





Family pic on his 40th birthday.

Than another berita to share adalah??? drum role

Aku dapat kerja! On his day. So aku cakap my offer letter la hadiah besday dia yg ke 40. Hahaha. Tetiba. Apa relevennya punkan? 6 month menganggur. Kais pagi makan pagi kata org.



Short notice. Anyway aku wat part time je. Gaji hari. Bersungguh la aku kerja. Nasib baik ex bos tak berkira sangat. Aku bole g interview dan balik opis dan terima gaji full. Mmg terasa bila tak kerja. Dah rasa duit tu mmg penting. Seminggu dapat la gaji. Gambar kat atas adalah team finance. Since opis baru nak aku start next day.

Comp aku base singapore. So sangar short notice sbb manager yg aku kena report kena balik singapore malam 7 april. So hanya 5 jam menurunkan segala pada aku.



My new rezeki... harapan sangat kekal di sini. One of logistics comp jugak. Tp kat malaysia diorg bukak depo. So keadaan kerja bukan la idaman macam opis2 gah. Tiap2 hari rasa diri penuh gegaran. Hihihihi.



Alhamdulillah ni semua rezeki anak2.

Rezeki amani iman zulaikha
Rezeki muhammad ammar yusuf
Rezeki muhammad aiman yusuf

Dan terima kasih pada parents aku yg sangat sangat memahami. Doa ibu ayah selama ni. Doa suami jugakkan? Diorg la pendorong. Terima dan membantu sama.

My sister fidah expecially. Tak minta tp dia banyak la bantu financially. Aku bersyukur la di kelilingi family yg tak putus2 doa dan bg semangat tuk aku yg hampir give up. Mau tak give up. Interview hari2. Effect kot pay day aku sehari.

And sekarang bole tarik napas lega. At least tak bebankan somi. Oh i hate nak bebankan org. Biar pun somi sendiri.



And now i back to work!

Tq uols yg mendoakan yer

posted from Bloggeroid

1 comment:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails