Under one ruf ^-^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aryssa Dania Dalam Ingatan

Lilypie Angel and Memorial tickers

Langkah Kecil AmanI IMan ZulAikha

Langkah Kecil Ammar Yusuf

Ketibaan Orang Baru

Monday, April 12, 2010

Miss this two lil kid

video

I miss Aisyah and Aliya... bila tengok video yang pa long ambik ni... rasa rindu pulak... Sejak mummy dengan abak nak ada baby baru, Aisyah nampak lebih matang... kalau tak dulu tak leh silap sikit... Aliya tak nak mengalah, Aisyah pun tak nak kalah... tapi that day tetiba Aisyah suap Aliya... boleh duduklah dengan adik dia... kalau tidak... ermmm habis ler!

Dua minggu kot aku tak jumpa Aisyah and Aliya... ermmm abang Jamani sejak kerja shiff ni, payah sikit la nak gi umah mak... before dia kerja kat situ, rutin tiap hujung minggu tido umah Shah Alam dan Putrajaya. Tapi sejak dia kerja ni, dia lebih suke tido kat umah je... kebtulan plak dua mingu ni che ta dengan Mr Ana bz sikit... so we all datang umah mak tak bertemu dengan budak-budak ni...

So ari apa eh mak suruh kami gi umah che ta... mak buat bihun sup. Since Mr Ana non ada, nak suruh Che ta ke Shah Alam dengan anak2 tanpa suami agak payah, so we all je gi umah dia... dan jumpa dua budak kecik ni...

Aisyah macam biasa... nampak aku mesti nak pelok... Aliya pulak nampak pak long dah tersenyum2...that day aku tak berapa sihat... tapi tulah... miss them toooo much. Tak sedar sakit tu ilang. Aisyah mcm biasa banyak cerita... kisah itu...kisah ini... dan dia mmg tak akan lupa satu satu harta dia dalam beg mak long... iaitu beg make up dia.

Kiranya dalam handbeg aku ni ada dua beg mke up... on is mine and one is Aiysah's. Sbb Aisyah jumpa mak long je, dia nak main make up make up...

Cumenya macam MIL,FIL, mumy and abak Aisyah tak nak dia biasa bukak beg org lain selongkar. Budakkan cepat belajar? Tapi tak leh nak salahkan dia, sbb ku dah bagi kebenaran tuk dia ambik beg make up dia dalam beg aku....

Aisyah punya beg make up yang ini tau... mak long simpan, so nanti kalau kita gi mana-mana Aisyah pakai yang ni. Kalau aisyah nak pakai, aisyah pakai yang ni tau... yang ni mak long punya.

Kenapa Aisyah tak leh pakai make up mak long?

Sbb ni budak2 punya... nanti muke Aisyah tak cantik macammana?

Ok! Mak long pun jangan pakai make up Aisyah tau...mak long simpan je..

Yer la budak bijak...

So lepas makan, aku duduk2 dengan dia... sampai dia pun tahu tak nak cakap kuat2 bila ajak aku make up sbb takut kena marah dengan tok mama, wan, mummy dengan abak...so malam tu dia ajak aku lepak bilik atas main make up2... takkan nak naik kot??? kita main kat tangga je la... yang best! Aliya join the club!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Hye saya Aliya...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Aisyah ketua mak andam malam tu...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Kalau selalu dia nak aku make up tuk dia, but sekarang dia nak buat sendiri. Atas peha dia tu beg make up dia... since aku kan jarang make up... so saki baki make up lama yang nak habis tu ku bagi kat dia...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Dah tu pakai blusher plak...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Aisyah belum habis make up la....

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Lawa tak saya??? Kalau ada siapa nak make up tuk gi dinner ke... tunang ke... saya bole make upkan!!!Ha yang blind date pun saya boleh buatkan... rasa2 kalau lelaki tu lari, tak yah geng dia! Kerana dia tak dapat menerima kekurangan anda... wakakak

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Aliya stil shy shy... but tak lama lagi join the club la... sekarang mesra mesra alam dengan mak long je...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

I bz dengan lipstik Avon mak long ai ni... hehehe

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Tak yah! Tak yah tolong org! Org leh make up sendiri!!!!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Kena touch up betul2 ni... kang tak lawa plak...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us
Me and Aisyah...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Me and Aliya...

Than Aliya lepas dari make up dia bawak keluar benda alah ni... pusing satu hall... hheeheh... sian dia nak mandi pool... tak bawak gi pool pun tak pa la... hahahah...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Sila beri laluan...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Saya ada date malam ni... heheheh


No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails