Under one ruf ^-^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aryssa Dania Dalam Ingatan

Lilypie Angel and Memorial tickers

Langkah Kecil AmanI IMan ZulAikha

Langkah Kecil Ammar Yusuf

Ketibaan Orang Baru

Tuesday, April 26, 2011

Conflict of emotion

Dua tiga minggu ni aku mengalami conflict of emotion.

Sometime nak marah

Sometime nak nangis

Sometime terasa benci sangat

Sometime terasa takut

Sometime terasa risau/gusar.

Not saying im gud. Tapi apa pun kita berbalik la yer pada Allah bila kita tak tenteram. Semua salah di mata ku. Semua silap di mata ku. Mungkin terlalu banyak dalam kepala ni.

Soal rumah...

Soal kerja...

Soal family...

Should i ignore all this? Umah kepentingan buat ku... ignore means im not gud wife... kerja adalah mata pencarian ku, gagal menjalankan tanggungjawab tu berkat ke gaji yang kita terima. Keluarga pun penting bagiku. Walaupun keluargaku tak la besar mana hanya aku dengan zamani, habis yang berada di sekeliling ku? Takkan apa yang terjadi nak buat tak tahu? Lagi aku yang sulung, takkan nak tutup mata dan buat tak tahu? Sedikit sebanyak pun kena jugak tahu.

So i decided to ignore... buat bodo sampai satu tahap aku tak boleh terima. Tapi... di saat kamu memerlukan seseorg Allah berikan dia pada kamu...

Suami ku... :) Terasa saat bercerita dengannya terasa sangat tenang. Selama ni aku diam je. Malas nak cerita. But somehow i need to talk to someone. Who really close to me. A person yang aku boleh harapkan and i know that only him that i can talk to.

Betul la kata org... nak dapat ketenangan ialah dengan mendengar teguran suami. WALAUPUN di mata kita pendapat dia bercanggah , pendapat dia salah. Sentuhan dan pelukan dia buat kita terasa sering di lindungi. Kata2nya seolah perisai yang melindungi kita dari terus di sakiti. And how lucky i am to have him in my life.

Org kata berat sama di pikul, ringan sama di jinjing. Dalam kedaan aku yang 'begini' aku perlu seseorg yang menaikkan semula semangat ku.

Lembek! Mengada2... katakan apa sahaja buat ku. Itu adalah aku. Tak semua org sama. Tak semua org serupa. Tak semua org menerima sesuatu itu dengan baik. Dan aku akui kelemahan aku di situ. Aku perlukan pimpinan, aku perlukan seog tuk menunjuk aku ke jalan yang benar. Ke jalan yang di redhai Allah.

Mungkin penangan anak sulung eh? Ini nak jaga, itu nak jaga. Sampai dah kawin pun perangai tu terbawa2. Hanya pikir yang terbaik tuk keluarga sendiri. So bila masalah adik2 berjaya atasi kesan pada diri sendiri jadi apa?? Lost la.

Bila lost mula la otak tak fungsi. Fungsi pun dok pikir benda mengarut terus jadi depress. Yang tak faham mula la kata aku gila... hipopotamus...tapir semua... Wakaka... tapi betul la dalam umahtangga ni tak leh kita nak sorok2. Makin sorok makin la tak berkat. Bak kata Zamani, sekilas muncung aku semeter tu dia dapat baca apa dalam fikiran. Hahah so jangan mimpi nak tipu coz he know i will be Nobita tanpa Doremon. Uhhhh! Peribasaha tah apa-apa... lalalala

2 comments:

miszme_ieda said...

be strong ye k.cida...:)

CidaZam said...

thanks darling :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails