Under one ruf ^-^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aryssa Dania Dalam Ingatan

Lilypie Angel and Memorial tickers

Langkah Kecil AmanI IMan ZulAikha

Langkah Kecil Ammar Yusuf

Ketibaan Orang Baru

Friday, July 15, 2011

Bila berjumpa tuan Doktor

Serius... kalau tengok buku appoiment aku dengan doktor aku tak tahu apa yang aku rasa. Mmg aku tak sedap ati.

Sbb terlalu banyak sangat berita yang buruk aku dengar. Sampai satu tahan aku jadi putus asa. Jadi risau. Tetiba effect lak hati dan perasaan ni.

Hati mana yang tak risaukan? Mungkin aku seorg yang negetive. Tapi kalau doktor bagitahu ko kemungkinan2 yang negetive takkan kau nak senyum2 dan cakap

"Baik doktor, saya akan lakukan yang terbaik!"

Ko ingat ni rancangan atau pertandingan. Kuar dari bilik doktor sunggul je muke. But im lucky to have husband yang buat dek je... kadang2 aku rasa dia tak ada perasaan. Tapi bayangkan kalau dia pun frust mcm aku.

Sigh! Tah la... bila ku sunggul mcm tu pun jadi masalah. Sbb bila aku jadi stress mulakan? Sia-sia je ambik asprin tu. So nak tak nak kenalah hiburkan ati sendiri.

Hanya pada Allah aku meminta. Aku tahu Allah maha mendengar. Maha mengetahui. Segala ujian yang di berikan padaKu ada khimah di sebaliknya. Yang aku tak nampak. Tapi dengan izinNya aku akan tahu jua, dengan sabar.

Tiap malam air mata ni selalu mengalir. Terasa susah tuk lalui semua ni. Tapi aku kena la redhakan? And end up aku selalu pujuk ati aku...

Siapa doktor? Dia bukan Tuhan. Minta pada Allah. Sbb keajaiban sentiasa berlaku. Aku dah usaha. Hanya perlu bertawakal dan terus meminta.

Buat kawan2 yang ada masalah sama dengan ku, jangan berhenti berharap.Jangan berhenti berdoa. Sbb Allah menguji kasih kita padanya. Aku bukanlah kata aku baik. Tapi sedikit sebanyak bila kita ingat pada Allah, kita sedar akan ujianNya. kita sentiasa di uji untuk melihat sejauhmana kesabaran kita.

Next appointment weekend minggu depan. Doalah tak ada apa-apa. Tah apa plak berita yang aku terima kali ni. Hope semua akan berjalan dengan baik. Kurang dari dua bulan je lagi.Insya Allah.

3 comments:

zidhan a.k.a ember said...

InsyaAllah kakcida..
Alhamdulillah..

Wahidah said...

jgn berhenti berharap k

Mimy Hamid said...

zamani macam tu sbb dia tak nak ko risau cida....laki aku pun camtu gak...kadang rasa cam takde perasaan je..apapun aku doakan yang terbaik ko suami isteri..jgn stress sgt pikir negatif

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails