Under one ruf ^-^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aryssa Dania Dalam Ingatan

Lilypie Angel and Memorial tickers

Langkah Kecil AmanI IMan ZulAikha

Langkah Kecil Ammar Yusuf

Ketibaan Orang Baru

Saturday, August 27, 2011

oooo balik kampung

Semalam bawak Rayyan gi jalan2...

Ya Allah mmg mencabar buat aku. Nasib baik pak long bole handle dia. Punya la baik. Memula main bungapi... aku ingat dia takut. Tapi dia happy gila. Mercun pop yang baling2 tu paling syok dia main. Habis semua kucing dia attack. Gambar aku post nanti yer.

Semalam jugak umah pasang gril dengan bumbung kat belakang. So may be dia tengok org buat welding, bila dapat bungapi habis dinding dan lantai dia cucuk... konon welding la... menjerit cik Tipah tau! Habis WKD pun dia cucuk2 sama. Nasib baik tak meninggalkan kesan... OMG! Sabar je la mak long dengan budak ni!

Than sbb dia baik sangat, me and Zamani plan bawak dia jalan2. Ingat nak kuar duit je. So request abang Jamani gi Jusco bukit tinggi. Rasa takut jugak sbb stroller tak bawak. Kang lari pengsan. So pak long cakap pak long pegang dia.

Janji dalam kereta dia jadi baik... sekali kuar je, dia lari... nasib baik pak long cekap! Masuk dalam troli terus dia diam... layan je. Senang sikit nak jaga.

Balik dari Jusco bukak lagu raya... tetiba dia ikut nanyi lagu Surdiman "Balik Kampung"

Balik kampung OOOOO balik kampung!

Balik kampung Oooooo Balik kampung!

Hati riang...

Me and Zamani terdiam jap... mana dia tahu nanyi lagu ni walaupun this is his second year sambut raya, tapi kalau dia nak bijak pun tahun depan la kot sbb now baru dia nak belajarkan? So ku tanya

"Pandai ayen nanyi. Mana dengar?"

"Pandai la... hati riang.... " Dia sambung lagi

"Wahhh bijaknya dia nanyi lagu ni? Rasa raya je kot lagu ni kuar?"

"Tu la pasal" Me jawab... sekali dia menyampuk

"Papa selalu nanyi..." Hahah kantoi! Sian adik ipo aku... rindu kampung yer??? wakaka...

1 comment:

Mama Farra dan Faris said...

salam aidilfitri..


singgah blog kejap...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails