Under one ruf ^-^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aryssa Dania Dalam Ingatan

Lilypie Angel and Memorial tickers

Langkah Kecil AmanI IMan ZulAikha

Langkah Kecil Ammar Yusuf

Ketibaan Orang Baru

Sunday, September 4, 2011

Dinner

Ari ni jejalan sbb boring sangat. Ibu dgn ayah g seremban hantar dd balik sana. My in law bercuti raya di kedah. So sangat sanggap ok!

Ibu tak masak ari ni. Sampai umah tgk dia tengah makan laksa yg fidah dan shaiful bawak semalam. Ayah plak tak nak makan. Diet bapak aku tu. So aku cakap kat zamani

Me : B beli bihun.

Dgn muke letih laki aku gi kedai. Dan balik bawak bihun yg belum masak. Oh sudah. Kang bukak mulut dia naik angin lak.

Masuk dapur ingat ada ayam. Yg ada daging. Glub! Nak buat bihun singapore sayur langsung tak ada. Nak buat bihun kicap, sedap kalau ada ayam. Belasah je la. Bihun kicap tu senang nak buat. Ada bawang puteh, lada hitam, kicap dan cuke dah leh jalan dah. Teringat time belajar dgn mak, mak kata daging pun bole. Cume the anaS suke ayam.

Dalam keadaan yang tak larat, this is for dinner. Nak jaga perut suami punya pasai, sayur tak ada, kena creatip goreng telo. Buat cili kicap. Ingat2 lupa, belasah jugak janji ada pedas. Cili kicap tu kang aku confirm dgb my mak mertua. Dia pakai limau ke cuke? Kang pakai cuke sakit peyut plak. Limau tak ada, ambik air asam, bancuh dengan ayaq panas.

Ekceli kat umah aku ni, cili kicap ibu buat cili padi kisar dengan kicap je. Kompommm ko tau esok sakit perut. So aku ubah ambik cili kicap yg ibu buat dua sudu, tambah kicap byk2, letak air asam jawa.

Zamani kata ok ok makan jugakn kira ok lerkan? Ermm tak berjaya tu. Tak kena tekak dia. Itu yg aku tak suke tu. Kena belajar. Niceeee.


Sent by Maxis from my BlackBerry® smartphone

1 comment:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails