Under one ruf ^-^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aryssa Dania Dalam Ingatan

Lilypie Angel and Memorial tickers

Langkah Kecil AmanI IMan ZulAikha

Langkah Kecil Ammar Yusuf

Ketibaan Orang Baru

Tuesday, January 29, 2013

Skin care


Muke sekarang dah macam.....

Macam.....

Bermacam macam....

Mmg rungsing. Well aku tak nafi la sbb stress lately... Kalau kerja tu, niat di awal pagi nak balik 530 petang. Tapi bila dah habis time kerja extend sampai pukul 7 to 730. Bila last minute kerja ni la yang payah.

Aku mmg gelabah kalau muke effect apa2. To tell uols... Muke ku kini??

Nampak tak benjolan2 di muke ku? Stress ko! Tak tahu la aku tak serasi dengan apa.... Menjadi2 naik jerawat and yang paling best bila kena tegur dengan abang zamani korang yang mulut dah tak berapa nak manis dah...

Main tegur je...

Cube l dengan nada yang syok sikit... Ni?

Dah macam si amani pulak....

" eeeeeeeeeeeeeeeeeeeeedeeeeedeeeeee" panjang EEEEE dia... Yup! Amani kalau benda yang dia geli ke, tak suke ke dia akan cakap eeee.

So berejam2 la aku kat watson and gurdian. Padan muke ko! Aku habiskan duit dan masa!

Kan aku habaq aku pakai Vasia??? Mmg tak serasi. Naik segala semua jeragat dan jerawat. Tukar balik to olay yang aku pakai before, sama je kesan. So ini hasil rembatan


Hada labo trial pack! Pencuci muke dia mmg ok... Sbb saya penguna pencuci muke hada labo. Than toner dia more mcm air cristal ( hahah air cristal pun tak pernah tengok... Sukati aku nak cakap MACAM?) alaaa yang pakai SKII tu tahu la kot... Wahhh sekali lagi macam pernah pun pakai SKII. Hhaha.... Ko la versi murah....

Lembam, lembut muke... Tapi jerawat i tak surut.


So mungkin kena tunggu dengan kesabaran.


Perlukan ubat tuk kulit... Ada hormon tak betul ni. Ingat nak ambik EPO. Hahah kulit licin yer adik2 kalau makan EPO tu... Bagi yang tak tahu EPO evening prime oil. Tapi bersedia la nafsu makan tu... Membuak2. Abang zamani korang dah suruh akak makan EPO tu. hahah nanti bang... Kang lain jadinya. Kih kih kih...


Than yang ni serum tuk jerawat. Alhamdulilla berkesan. Cepat jerawat susut. Perhhhh bila pikir balik asal aku kena beli Sendayu Tinggi yang sampai RM 26! Padahal beli je johnson clear and clear tukan... Tah2 RM 6-10 jer...

Tak pa... Nak cantik...

Ho ho ho....

Lama juga tak buat facial. Ermmm tak jumpa tempat yang aku betul2 suke. Akak yang akunselalu buat tu dah tutup!! Eeeee salah dia la ni!

Tapi betul. Mmg stress lately... Kerja, rumah, family. I bukan super woman yang boleh bagi perhatian sama rata. Sian anak aku, now malam tido, tido atas badan aku tau... Siankan? Susah abak ko nak kacau ibu... Wakakaka....

Amani terlebih manja sekarang. Kalau minum susu, aku tengah baring, dia ingat badan mak dia ni tilam, main landing je atas badan. Tak pa... Ibu tak kisah. Kalau aku jalan, dia suke paut kat kaki. Kaki mak ko dah macam pokok merbau... Ko jadi pokok tumpang pulak...

Yer itu antara sbb kulit muke saya berjerawat....

Tetiba!

2 comments:

anis abdullah said...

eh kita pun pakai hada labo tu.. benda alah tu akan melembabkan kulitla..memang best gak... tapi kita pakai serum jugak baru jadikla..

CidaZam said...

ANIS- mahal laaaaaa.... boleh tahan jugak la mahalnyakan?

tapi so far mmg beresan

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails