Under one ruf ^-^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aryssa Dania Dalam Ingatan

Lilypie Angel and Memorial tickers

Langkah Kecil AmanI IMan ZulAikha

Langkah Kecil Ammar Yusuf

Ketibaan Orang Baru

Sunday, May 10, 2015

2190 Hari @ 2.30 PM


Salam....


Cepat sungguh masa berlalu. Akhirnya dah 2190 hari bersama. Poyo sangat la. A.K.A ini anniversary yang ke 6



Time ni.....kan....

Di mataku di hatiku, di jiwaku hanya ada kamu
Matamu senyummu, buatku jadi tak tentu
Hidungmu bibirmu bergetar seluruh tubuhku
Gayamu caramu buat tak lena tidurku
Hahahahahahahahahahahahahahahahahahah (panjang sikit... dangdut terus keluarkan...) Di kau segalanya.

Amboi amboi amboi... ko tengok tenungan abang sado saya tu... kecairan tak? Awwww tak leh tido malam. Tahun 2008 dalam misi mencari cinta aku dan abang Zamani. Aku siap dah cakap kalau umur 28 tak kawin, ambik anak angkat je la. Tak kose nak mencari cinta. Lelaki yang ado macam tak gune jekan. Bercinta bertahun2, habis duit, tenaga, air mata, kesusahan dan kesengsaraan, last2 tak ada apa2.

Sebut kawin macam apa je.

So misi kami adalah sama. Nak kawin. We all hanya kenal 2 minggu, aku terus cakap aku malas nak kenal dia lama2. Meet my parents kita kawin. And dia yang sangat gentleman terus cakap 'OK'. Woit kenal 2 minggu je cakap ok? yang aku bercinta 6 to 7 years pun muke kelat kelat. Betul ke mamat ni?

But bila sampai seru kita, mmg semua tu smooth je. All the way. Imagine aku tak ada simpanan pun to get ready nak kawin. Tunang nikah semua pakai duit bonus. Bonus tk la banyak mana, tapi masa tu tepat dan mmg tak banyak ragam la.

Mungkin itu kelebihan yang aku dapat la. Nak kawin dengan org yang betul ni everything Allah aturkan dengan indah. Bole kira sekali je kitaorg gaduh. Sekali je ok. And gaduh kitaorg pun bukan nak pening2 kepala. Tapi seram gak sbb dua2 senyap macam tak jadi nak tunang je? (that time la)

Kita mula dengan chat secara serious one month,

Jumpa after one month

Decide tunang 2 weeks

Suppose tempoh tunang tu 6 bulan

End up dah tertulis aku jadi isteri dia 3 month...

Heppp jangan pikir bukan2 asal 6 bulan terus 3 bulan. Masalah keluarga, sbb ibu and ayah nak pinda putrajaya so aku di beri pilihan dok putrajaya ulang alik kerja port klang that time/ duduk hartasmas ulang alik port klang. Untuk biarkan aku dok umah klang sengsorang mmg tak sbb kami gedik nak jumpa tiap hari. 6 bulan silap2 jadi buah mulut org je. So agak terharu bila Zamani setuju tuk cepatkan tarikh nikah padahal semua dah booking on 1st of july. Kui kui dah pilih our nikah date that time 30 june 2009.

Ekceli akak yang gedik. Nangis je kerja sbb tak nak duduk jauh2 ni. Nak dating pun payah. wakakak... klang shah alamkan dekat. Kalau pindah jauh.

Semua di permudahkan. Kita merancang, kalau dah tertulis kita kawin pada sekian sekian mmg itu yang akan jadi

2 minggu tuk siapkan semua document tuk majlis nikah.

10 May 2009 at 2.30 pm (tok kadi datang lambat...sigh.... rombongan lelaki awal la pulak 1.45 dah dtg.) saya menjadi isterinya.



Perfect  sangat


first time bertudung. Ikut plan tak nak pun pakai tudungkan. Sbb aku bukan bertudung. Tapi setelah pikir balik, nak bertudung. Gelabah mak andam aku nak cari tudung yang sama dengan baju. Kain tu kain hantaran time nikah.

Mak cik happy masih muat pakai baju ni sampai anak 2 ok...

Now jadi pameran dalam almari je. Sob sob



I bukan fotogenik. Time ni malu2 nak posing. Cheh padahal kalau kuar dating lentok sana sini. Heheh ni dah sah somi kaku berdiri tegak.

Majlis yang sangat sempoi. Tak sampai seratus org pun. Yer ke tak sampai. Erm rasanya rombongan pengantin lelaki ramai jugak. Sbb majlis Zamani di nantikan oleh family dia, sama juga dengan majlis aku. hihih kami berdua adalah anak sulung yang umur kelanjutan tak kawin2. Hihihihi...

Tapi oklah kawin gak...

Saya 28 Tahun

Zamani 32 Tahun

Not bad kan?


apa pun sayang...

Terima kasih kerana menerima segala kekurangan saya.

Terima kasih menjadi bapa pada Zulaikha dan Yusuf  (Aryssa, Amani dan Ammar)

Terima kasih menjadi teman suka dan duka

Terima kasih menjadi nakhoda yang sentiasa utamakan anak kapalnya.

Terima kasih kerana menyayangi dan mencinta saya.

Terima kasih di atas kesabaran melayani saya

Terima kasih di atas bertahan dengan kerenah saya.

Semoga aku di beri kesempatan menulis setiap 10 May tentang perjalanan kami. Semoga aku tak pernah bosan atas jalan yang kami sama2 lalui. Insya Allah...


Free Image Hosting at www.ImageShack.us
 CidaZam bercerita lagi

1 comment:

anis abdullah said...

Oh sweet la uolls. Tulah kalau Allah dah aturkan cantik aje semuanya. 28 tu oklah muda lagi..ai kawen umo dah 35 ok.

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails