Oh Ada org tanya, kenapa kalau buke kat umah MIL bukan main snap gambar... tapi kalau kat Putrajaya atau kat Klang tak plak??
Jawapan dia senang je... kat putrajaya dan klang aku masak... dah la terkedek2 kadang2 dah azam pun tak siap lagi...ko nak ambik gambo?? aku rasa kena rejam dengan Zamani atau family aku,kan? Uhuhu...
Lagi satu tak menarik la... umah MIL semua dah sedia... datang2 dah terhidang... tu yang ada masa nak snap gambo... tapi tak pa... tahun depan yer... wakakak
Since aku tak nak blog ni sunyi kesepian, maka ku update apa je yang dapat ku snap...
Sumpah sedap ketam masak apa eh??? hahah black paper kot?? Idok ku tanya MIL plak... harus nak belajar sbb mmg sedap giler la... bukan ketamnya tapi lauknya... layannn habis.
Aku tak tahu pun Zamani and adik2 yang lain layan makanan simple macam ni...kalau ku tahu ku buat kat umah je... sedap jugak layan dengan 'kuah' asam ni... aceh ceh...akak dah tahu buat da.... lepas raya rasanya bule la hidang ni jugak... tak susah pun perut laki aku ni yo... dia tak cakap ku tak tahu... laju je dia sental!Kuah asam yang mabelessss.... tapi cili kali ni kureng kalau compare dengan sambal belachan mak ari tu kot... ni pedas jugak la... tapi air mata akak mentennnnnn
Hidangan sempoi yang mengambil masa 10 minit sebelum buke...sila percaya.
"Lauk hati dan perasaan..." idok ku tahu Zamani loyar buruk dari kecik2 lagi... pecah tembelang bila mak cakap along kecik2 cakap "hati dan perasaan" wakakak bantai gelak akukan... makan banyak2 sikit hati dan perasaan ni so that lebih banyak perasaan yer sayang...larikssss
Ok yang lain MIL beli... Mil rasa tak complete kalau nan ado kuih2 bagai... tak sempat nak buat sbb letih dan tak berapa sihat.
Kuih...
Arca buah. Aku mmg tak makan,tapi MIL cakap kureng sikit. Biasalah kalau dah jual PARAMkan?
Popiah not bad
Ayaq jagung
ayaq mango... wei just asli ok... mmg sedap...
Ni air sarsi Ijat buat...
Ok sekian laporan makan di bulan puasa... chow! Ok auto publish next entry will be??? korang refresh je la... tak pikir nak letak kul berapa... uhuhuhu
No comments:
Post a Comment