Under one ruf ^-^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aryssa Dania Dalam Ingatan

Lilypie Angel and Memorial tickers

Langkah Kecil AmanI IMan ZulAikha

Langkah Kecil Ammar Yusuf

Ketibaan Orang Baru

Thursday, July 28, 2011

Car wash

Pe'rak jap aku...

Korang pernah masuk car wash yang mesin tuh? gila la... benda ni mmg lama dah ada kat Malaysia. Cume aku tak pernah nak torai. Sbb aku rasa tak selesa mesin yang jalankan kerja.

So kat kawasan umah aku mmg ada. Ari tu balik ambik abang Zamani kerja dia terus masuk car wash ni. Murah je...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Kereta sahaja RM 3

MPV, dan sewaktu dengannya yang besar RM 5

Kalau nak compare dengan kedai car wash biasakan? So akak terlebih xcited la. Ada few kereta jugak la yang nak basuh kereta.Mmg cepat la!

Tapi aku cemas jugak. Tetiba teringat cerita The Final Destination. Siapa tengok? Yang dalam car wash. Tetiba ko punya bumbung kereta terbukak tak leh tutup plak. Air masuk kereta, lemas... oooo imaginasi saya dah ke laut dah... gigil!!!

Aku :- B!! kalau jadi mcam Final Destination macammana?

Zamani :- Mengarut la ayang ni. Mana ada... ok la.

Aku :- takut takut...nak turun la

Zamani :- mengada la! tak ada benda la. Tengok semua kereta tu ok je.

Dah dekat situ baru nak turun, dengan aku2 kang basah! Seyes uols... mmg tetiba aku panic bila teringat cerita tu. Alaaaaaaa mcm panic semacamkan. Suami sendiri mmg bukan nak tenangkan. Gelakkan aku. Tapi aku coolkan diri snap2 gambar. Hahaha bangla yang ada kat situ pun felik dengan kitaorg agaknya...

Ini couple baru datang Malaysia ka? Atau kami yang baru datang? macam beruk comei, cun, hansem tak pernah nampak benda ni...hahaha... harus puji diri sendiri. Tak ada nak gelar diri beruk!Sepak laju2 kang

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Memula diorg sembur sabun buih tukan? Tu ada la pekerja yang kasi sabun kereta ko!

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Mmg sesuatu bila ada dalam kereta tau. Bunyi macam kereta ko kena telan dengan mesin ni. Hahaha...

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ready???

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ni paling seram. Menjerit macam aku yang kena berus...hahah gila la! Malu laki sendiri je.

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Dah sudah berus tu, air curah... makkk macam sesak napas aku dalam kereta tu... perhhh feeling pelakon Final Destination tu... hahaha... bule?

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Ni paling haram la... kereta ko bergerak ok. Nampak tak palang tu? "Perhatian Jangan Tekan Brek" seyes aku suruh zamani tekan brek sbb apa palang tu dah nak dekat dah dengan cermin kereta. Tapi palang tu tak naik. Menjerit aku... B!!! tekan brek... nak langar tu.

Bisa jatuh jantung gue ok!

Zamani gelak2... mentang2 dia dah pernah basuhkan? Tapi betul! kalau korang pun, dahlah enjin tak mati. Dah tu benda tu tak gerak. Aku rasa mau la 1cm kot dah nak sentuh. Rupanya tu angin tolak air cermin kereta. Lepas je mmg kering cermin kereta ko...

Kepala lutut geletar Tuhan je tahu... sampai umah aku kena gelak dengan Zamani.

Zamani :- kita bawak WKD nak yang?

Aku :- Tak nak la... bawak kat kedai depan ni pun bagus. Mana la tahu mmg malang nasib kita. Eshh macam cerita tu macammana

Zamani :- Esh Pengaruh filem! Tak adanya benda tu jadi

Aku terpikir kalau aku la try cube2 nak basuh kereta kat situ... esh macammana agaknya? Mmg aku tekan brek kot... perhhhh seriau!

Fuyooo aku cerita macam cerita advanturekan? Padahal??? basuh kereta je pung... sok ada anak, mmg kena gelak!

4 comments:

Mimy Hamid said...

kelakar la ko beb imaginasi tinggi...hahaha...

CidaZam said...

mimy... hahah nak belakon tak bole... kita bayangkan je la...kui kui kui

Eri-chan said...

tak pernah try, teringin gak nak rasa adventure hehe

CidaZam said...

eri-chan- di sarahkan supaya tutup mata... hahaha... mungkin pestimekan? jakun terlebih2... ahahah

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails