Under one ruf ^-^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aryssa Dania Dalam Ingatan

Lilypie Angel and Memorial tickers

Langkah Kecil AmanI IMan ZulAikha

Langkah Kecil Ammar Yusuf

Ketibaan Orang Baru

Thursday, August 4, 2011

? Tak tahu la tajuk apa nak letak!

Ok nak emo ni... korang sedia tak nak dengar rintihan akak ni? Wahhh terlebih.

Well biasalah, aku suke emo lebih2kan? Sebenarnya hati ni sentiasa rindukan insan yang kini menjadi bidadari syurga. Tambahan pulak sekarang Ramadhan,semua blog aku baca mengambil kesempatan ini tuk melawat kubur. Tapi aku tak berkesempatan. Aku harapkan Zamani je pergi. Tapi since Zamani pun bz lately. Asik terlupa aje.

Aku malas nak cakap ulang2.

Lagi la sekarang bz dengan persiapan yang bakal jelang, terasa sangat hiba. Hati seorg mak eh? Walaupun anak jauh di mata tapi tak pernah lupa. setiap khamis mmg aku tak lupa untuk baca Yassin tuk arwah anak aku. Walaupun dia tak perlukan doa ibu bapa dia sbb dia semenang sehelai kain bersih. Bah kan dia yang mendoakan ibu bapanya, tapi aku rasa itu tanggungjawab aku. Sebagai ibu yang PERNAH mengandungkan dia WALAUPUN hanya 6 bulan.

Oklah bukan nak buat ayat simpati ke apa. Tapi semalam aku bersuara jugak dengan Zamani

Me :- I nak beli la batu2 kecik tu, tuk kubur anak. Mana nak beli eh?

Zamani :- I think area kubur tu jugak la. May be kat tempahan batu nisan tu ada jual kot.

Dalam hati ni nangis!!! sbb yer la aku dok sibuk buat persiapan tapi terasa aku abaikan anak aku yang sorg nunnn...

Me :- Bila you nak bersihkan kubur Aryssa? I rasa lama kita tak jengukkan?

Zamani :- Let me do... i uruskan semua nanti. Dont worry. Cume I tak ada masa nak pergi.

Kalau gi umah MIL... pasti jeling kat kubur tepi tu.

Zamani :- Tapi Ateh dah bersihkan ari tu sebelum dia pergi Langkawi

Aku macam terkedu. Ateh? Awie? Salah dengar ke?

Me :- Siapa?

Zamani :- Awie...

Me :- Oh... baiknya dia...

(Tak terkata... sbb sebak, nasib baik kat kedai minum semalam... so control lagi rasa sebak tu. )

Zamani :- Dia tanya i bila buat batu nisan tuk Aryssa. Sbb dia pergi sekali je time kebumi tukan? So ari tu dia singgah sekejap naik tengok than bersihkan sekali...

OMG, til now aku tulis entry ni pun air mata aku mengalir. Terima Kasih Awie. Me and Along terharu sangat. Terima kasih sangat sangat.


Free Image Hosting at www.ImageShack.us

Al- Fatihah

(Im not suppose to share this pic here...abang Zamani dah lama bagi arahan not to share apa pun gambar kubur/batu nisan anak dara dia kat blog aku, cerita ok, benda2 fizikal ni hanya tuk tatapan sendiri sahaja. Tapi ni pun aku dah di edit... tah... ini blog peribadi aku, so kalau boleh aku nak share sebagai kenangan aku sendiri. Bukan niat nak simpati ke apa)

Dear Aryssa

Walaupun anak ibu jauh di sana... tapi kamu tetap menjadi ingatan kami di sini. Not to me and Abak, tapi tuk semua. Doakan kami di sini ye. Kamu adalah amanah Allah yang indah yang di pinjam untuk kami walaupun seketika. Aryssa mungkin hilang di mata kami. Tapi tetap bersemadi di hati kami. And walaupun pertemuan itu seketika, ibu akan pastikan adik2 Aryssa tahu akan kewujudan Aryssa. Insya Allah, dengan izin Allah kita akan jumpa di sana kelak

Free Image Hosting at www.ImageShack.us

And to Ana Norzawawi.... Terima kasih banyak2. Atas ingatan dan doa. Sempat jugak sms dia pagi tadi ucapkan terima kasih. Lagi la air mata duyung akak mengalir bila dia balas
"Dia juga waris kami...." tapi biasalah awie tak pernah serious. Kalau serious dalam percaya tak percaya je... lepas tu dia buat lawak buat aku tersenyum balik.

Aku bersyukur sangat2 kerana di beri keluarga yang sentiasa ada di sini baik dalam senang mau pun susah. Thanks alot :)

4 comments:

Eri-chan said...

memang sedih hanya kau je yg rasa. tp aku faham..sape tak sedih hilang anak kan...anak tu dah pasti di syurga.

Mimy Hamid said...

ko buat aku nangis gak la...hukhuk..tabahkan hati key...

CidaZam said...

Eri - ermmm lama pendam... tapi Alhamdulilla semakin tabah mengahdapinya.

CidaZam said...

mimy - tq...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails