Under one ruf ^-^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aryssa Dania Dalam Ingatan

Lilypie Angel and Memorial tickers

Langkah Kecil AmanI IMan ZulAikha

Langkah Kecil Ammar Yusuf

Ketibaan Orang Baru

Sunday, September 21, 2014

Birthday amani iman

Hola!

Lepas besday aku haruslah besday anak dara Ai yg gonjeng tu... Cepat je dah 3 tahun . Makin banyak perangai. Kadang2 rasa nak lempang pun ada...banyak sangat perangai sampai tak terlarat nak layan... Hahah

Tp dialah pengubat kegusaran kami... Kalau kat opis tu stress, stress lagi balik umah. Hahah itu la hakikatnya.





Amani iman dr lahir sampai la skrg....

Since omaknya dapat hadiah ovenkan... Benda pertama nak buat ialah kek tuk anak. Akukan mak yang bercita2 tinggi. Impian wanita yg berkerjaya yang dahulu bercita2 nak jadi surirumah. Kalau besday anak ke somi konon nak buat semua dengan air tangan sendiri. Buat masa ni kalau nak masak2 sikit bole la. Kuantiti tuk 10 org makan tu bole la... Tp nanti kita up up sikit. Mana tahu anak kawan tak yah order katering... Hahah tu melampau... Lalalala...

Google resepi kek bagai... Mcm susah je nak buat??? Semangat sudah hilang... Baca resepi nak buat pun mcm payah. Ada beat sederhana la... Laju laaa... Nak minyak sayur la... Akak confuse. Minyak sayur tu apa la plak? Gua salute ar siapa yang buat kek ni... Bukan senang seperti satu, dua, tiga eh.





Percaya tak, kek ni aku masak 2 jam lamanya... Hahah pasal apa? Salah setting bakar kek. Lepas 45 minit tengah2 cair... Sudah. Ai ada group watsapp... Tanya otai2 yg masak kek tutup mata ni, diorg cakap tambah masa... Tambah setengah jam lagi... Tak berjaya jugak... Sudah... Kiri kanan je masak. Tengah2 cair... Rupanya aku letak kek di dasar... Patut letak kat tengah2 dan adjust api atas and bawah... Tambah masa lagi... Setengah jam lagi...






Tumpang glamor sat gune papan secret recipe... Tongeng2 je cantik je jatuh... Vangga akak...



Coklat plak pakai coklat bar... Kawan aku suruh cair dalam bekas yang keliling air panas. Hasilnya coklat tu cantik la bila letak atas kek. Heheh cantik ke? Pedulik la... Masa mula masak kul 9 malam... Kul 11 malam pun x sudah lagi.

Sapu coklat atas kek... Sangat berhati2 takut coklat meleleh.




Bab deco tangan ni tak la seni... Walaupun nak tabur je... Kang kejap lagi satu bahagian bertompok plak. Jadi abang zamani contribute tabur bulan dan bintang atas kek. Hehehe



Yes... Amanikan suke moon and star... Hopefully she love the cake... Penat tau bonda buat nakkkkk....


Tadaaaaa.... Bila tengok je aku rasa sangat banga... Kek ni aku buat ke? Dah jadi ni tak ada la nak kecoh beli kek. Kui kui kui




Kek siap tepat pukul 12 malam... Amani pun tak tido. Memula ingat nak sambut next day. Dah alang2 kul 12 siap... Potong kek je la...










Amani nampak2 je, dia cakap chantinya kek.... Siap puji sedap walaupun tak makan lagi... Dia dah start ambik bulan and bintang tu masuk mulut... Celet coklat cair masuk mulut. Dah puji sedap... Mak kembang kempis idung ok...



Pukul 12 tepat dia happy semua nanyi lagu happy birthday! Bukan main suke dia. Dah pandai. Umur 3 tahun dah tahu apa itu besday. Tahun2 lepas heran pun tak. Mak je lebih2.





Happy birthday amani iman.... Sayang abak je?abak ko tabur bulan bintang je tau.

Tak laaa... Dia sayang aku jugak. Tp aku malas nak pakai tudung... Orat terbukak... Itu x penting. Janji anak suke dan hargai penat aku...

Ok anak2 dan somi... Terima hakikat... Besday kek korg sampai bila2 mcm gini... Uhuhu....

Nanti ada masa aku cerita sambutan or hadiah from me to amani eh....

-Posted using BlogPress from my iPad

1 comment:

Sumaiyah Abd Ghani said...

Happy 3rd birthday amani! Jemput baca blog saya :)

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails