Memula aku tak faham. Rupanya mak mertua saya teringin nak buat chiken cop! yum yum. Tapi mak tak makan pun. Tu yang feliks. Hahaha aku dengan ijat teruja lebih2.
Lepas ni tak payah la nak makan kat kedai memahal. Mmg buat sendiri lagi sedap! Sumpah tak tipu. Senang pun senang.
Beli ayam bahagian isi. Basuh bersih2. Lap kering2. Tumbuk/ bagi leper ayam2 tu. Macam gambar di atas.
Kemudian salut dengan telor, than tepung Kentucky, dah tu tepung crispy. Malas dan tak tahu mana nak dapat benda alah tu, mak kata bakar roti than ko mesin ka apa ka kasi halus pun bule. Salut dan goreng!
Tu dia! chef beraksi!
Kasi garing2.
Than myo pun buat. Perh sangat senang.
Kalau nak buat coslow pun bule. Cara2nya, kulit lemon tu ko 'rauk'. Tahu rauk tu apa? Hahah sukati aku nak belasah ayat tu. Kira ko parut. Ha that the word!!! parut kulit lemon tu. Sikit je la. Parut letak dalam minyak zaiton. Than letak black paper sikit. Perah lemon. Masuk myo yang dah ada tu. Kacau!
Sangat sedap. Kecur ayaq liur oooo... kalau nak buat koslow tu ko potong carrot dengan kubis hancur2 masuk terus. Tapi sbb kita nak makan dengan salad je so tak buat la gitu.
Jangan terpedaya dengan gambo di atas. posing je... hahaha
Kentang goreng.
Ayam yang di goreng. Macam lempeng kelapa kan?
Salad!
Harta2 yang di bahagikan. Masing2 dapat bahagian masing2. Yang tersenyum tu pengurus bahagian harta. Wakakaka.
Saya punya!
Model tak berbayar. Takleh feeling jadi mat salleh pakai pisau dan garfu. Feeling melayu. Pakai tangan. Wakaka. Sedap ooo yum yum yum
Dah tahu buat apa lagi???? boleh la feeling2 makan pakai lilin sok dengan abang jamani. Ok tak???
No comments:
Post a Comment