Under one ruf ^-^

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Aryssa Dania Dalam Ingatan

Lilypie Angel and Memorial tickers

Langkah Kecil AmanI IMan ZulAikha

Langkah Kecil Ammar Yusuf

Ketibaan Orang Baru

Thursday, April 14, 2011

Perlu ke saya coret kat sini? Ermm tertiba mengimbau kenangan lalu.

Mengenai soal persahabatan. Entah tetiba dia muncul dalam kepala ni. Mungkin hati ini dah terlalu keras untuk di lembutkan? Atau sukar untuk memaafkan? Aku bukan wali... yang boleh menghukum kesalahan dan kesilapan org. Mungkin hati keras. Tapi sampai masanya akan lembut jua cume masa kot... entah.

Mungkin elok menjauhkan diri sbb aku tak nak sakitkan hati sesiapa lagi. Aku tak pernah anggap kewujudan seseorg tu sebagai menyusahkan tapi sebaliknya aku sendiri takut perangai aku yang menyusahkan org. So dengan itu aku lebih suke buat tak tahu.

Sampai saat aku mendengar dan tak mahu lagi bersuara.

Sampai bila pun aku takkan lupa jasa yang pernah dia tabur pada aku. Walaumcm mana buruk pun she is some one special yang pernah wujud dalam hidup aku satu ketika dulu. Susah senang aku, aku kongsi dengannya. Cume aku lupa... manusia tiada yang sempurna. Saat aku dan Zamani menghadapi saat genting, dia tak lupa hulurkan bantuan. And aku takkan lupa satu2nya jasa itu. Saat aku memerlukan teman. She there...dia teman menangis... dia juga teman ketawa satu ketika dahulu.

*senyum dalam tangisan

Sometime ppl might think i cant forgive mistake that she has done... mcm aku sempurna sangat. Tapi tak ada siapa yang tahu setiap kali dalam solatku, aku sentiasa doakan kebahagiannya walaupun hubungan kami rengang sekarang. Aku gembira bila dia menemui kebahagiannya sendiri. Ppl taking bad about her make me feel sad... tapi apa yang mampu aku buat selain mendengar. Terkilan? Mungkin .....sbb aku tak dapat menegur kesilapan dan kesalahnya. Kerana kami semakin jauh... mungkin itu jawapan Allah buat doaku...

"Jauhkan dia dari ku sekiranya dia menyakitiku... dan jauhkan aku terus darinya jika aku terus menyakitinya."

Aku sering tertanya kenapa dia muncul dalam hidupku sebagai seorg sahabat dan seorg yang aku anggap adik. Kenapa dia yang aku kenal sekarang tak seperti yang aku kenal dahulu? Tak pernah aku temui jawapan itu...

Indahnya rancangan mu Ya Allah ... Indahnya perjalanan yang kau ciptakan untuk hamba2Mu. Jodo dan pertemuan yang Kau rancangkan itu sesungguhnya tak dapat di duga oleh sesiapa. Dan kini Kau beri jawapan yang mampu buat ku tersenyum.

Sama seperti yang kau rancang buatku... tak pernah ku duga sepanjang hidupku. Ku terus tertanya. Terus mencari dan Alhamdulilla akhirnya kau berikan jawapan itu.

Kawan mmg senang kita cari untuk bersuka ria. Tapi kawan tuk menangis ni payah kita nak jumpa. Kalau dah jumpa tu hargai la sebaik mungkin. Im not good friend. Sampai apa yang berlaku antara aku dan dia tah buat aku riak, bongkak, sombong dengan apa yang terjadi. Sedangkan dia pernah menjadi sahabatku satu ketika dahulu. Kini aku menyesali segalanya?

Tidak...

Aku tak sesal dengan apa yang terjadi. Sbb apa yang berlaku telah di tentukan oleh Allah. There must be a reason kenapa dan mengapa benda2 ni berlaku. Tiada kesalahan yang aku nak maafkan, aku pun bukan baik sangat. Kalau di kaji balik mungkin aku lebih teruk dari dia. Mungkin aku lagi hina tuk di panggil kawan darinya. Dia ada kehidupan dia sendiri. Begitu juga aku.

Ikutkan banyak yang aku nak cerita padanya. Banyak yang aku nak mengadu padanya. Banyak jugak benda yang aku nak kongsi dengannya. Tapi setiap kali itu aku cekalkan diri. Cukup dengan apa yang berlaku. Cukuplah lukakan hatinya... cukuplah nak sakitkan ati sendiri.

Akukan juara Sentap???

No comments:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails